StoryEditorOCM
AutomobilizamMEĐUNARODNA BRDSKA AUTOUTRKA 'NAGRADA DUBROVNIKA - MEMORIJAL ŽELJKO ĐURATOVIĆ'

DUBROVNIK RACING NASTAVIO DOMINACIJU NA BRDU Opet je uzeo četiri od ukupno šest naslova državnog prvaka! 

7. listopada 2018. - 21:58
Nastavlja se dominacija na brdu Auto kluba Dubrovnik racing. I ove sezone je bio 'grozan' za konkurenciju. Uzeo je opet tri od ukupno pet pojedinačnih naslova državnog prvaka, te, naravno, opet je trijumfirao u utrci za naslov najboljeg kluba na brdskim stazama.

Dva pojedinačna naslova državnog prvaka (Ante Alduk u grupi A, te Laszlo Szasz u kategoriji II) osigurao je i prije zadnje utrke, kojoj je bio domaćin, a nakon dvije nedjeljne vožnje na stazi Komolac – Brgat pospremio je u svoje vitrine još dva. Maro Franić je prvak u grupi N, a klub je opet najbolji klub. Ovo je četvrti uzastopni trijumf Auto kluba Dubrovnik racing na brdu, a ukupno jedanaesti naslov klupskog prvaka. Uz podsjetnik kako je ove godine opet slavio i na krugu! I tu je bio najbolji klub.

Dubrovačko brdo odlučivalo je još o prvaku u kategoriji I, te u grupi E. Bojan Juranić iz Opatija Motosporta u Dubrovnik je došao kao vodeći u oba poretka. Uspio je sačuvati obje prednosti, te slavi osvajanje dva naslova. Auto klub Župa dubrovačka je klupski doprvak, i to joj je najveći uspjeh. Do zadnje utrke je bila u igri za naslovom. Auto klub Ragusa racing je pokušala na kraju preskočiti Zanatliju, ali unatoč daleko boljem rezultatu na posljednjoj utrci od zagrebačkog kluba, nije uspjela doći do trećeg mjesta u ukupnom poretku. Prednost Zanatlije je bila velika, kao i Dubrovnik racinga u odnosu na Župu dubrovačku u borbi za prvo mjesto. Ragusa racing je ostala četvrta, ali četvrta u konkurenciji više od tridesetak klubova…

Domagoj Pereković iz Zanatlije za volanom Mitsubishi Lancera EVO IX ukupni je pobjednik Nagrade Dubrovnika 2018. – Memorijal 'Željko Đuratović'. Dvije vožnje na stazi Komolac – Brgat dužine 3460 metara prošao je za 3:10,593 minute, gotovo deset sekundi brže od drugoplasiranog Tomislava Muhvića iz 'Petar Klepac', koji je također vozio Mitsubishi Lancer EVO IX. Treće vrijeme na dubrovačkom brdu imao je Zlatko Dubreta iz Crne Gore u BMW-u, četvrto Denis Nišević, član Župe dubrovačke, sjedeći u Renault Meganeu C, peto Bojan Juranić iz Opatije Motosport u Renault Cliu 2.0 Sport. Dubreta je zaostao za Perekovićem dvadeset i jednu sekundu, Nišević pola sekunde više nego Dubreta, Juranić dvadeset i četiri sekunde…

Međunarodnu brdsku autoutrku 'Nagrada Dubrovnika – Memorijal Željko Đuratović' otvorio je Dživo Brčić, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo grada Dubrovnika.
16. travanj 2024 20:03