StoryEditorOCM
AutomobilizamMEĐUNARODNA BRDSKA AUTOUTRKA 'NAGRADA DUBROVNIKA - MEMORIJAL ŽELJKO ĐURATOVIĆ'

SUBOTA, DAN TRENINGA Pereković najbrži, staza je duža i zahtjevnija, pogotovo u gornjem dijelu

6. listopada 2018. - 21:29
Domagoj Pereković iz Zanatlije bio je najbrži na subotnjim treninzima zadnje utrke sezone prvenstva Hrvatske na brdskim stazama, Nagradi Dubrovnika – Memorijalu 'Željko Đuratović', koja odlučuje o čak četiri od ukupno šest naslova državnog prvaka.

U nedjelju, 7. listopada, dobit ćemo odgovor na pitanja tko je državni prvak u kategorija I, zatim u grupi E1 i grupi N, te tko je klupski prvak. Ante Alduk u grupi A, te Laszlo Szasz u kategoriji II već su osigurali naslov državnog prvaka. Obojica su članovi Dubrovnik racinga, kluba domaćina posljednje utrke, a koji računa na još dva naslova (Maro Franić je vodeći u grupi N, a Romano Radić treći, također u igri za naslov prvaka, dok u poretku klubova Dubrovnik Racing ima veliku prednost u odnosu na drugu Župu dubrovačku).

- Što se tiče treninga, bilo je štete na automobilima, ali, najvažnije, nitko od vozača nije ozlijeđen – rekao je Dubravko Čikor, predsjednik Dubrovnik racinga.

Za razliku od prošle godine staza Komolac - Brgat duža je za 250 metara, te je njena dužina sad 3600 metara. Ima dvije šikane, usporenja. Zahtjevna je, pogotovo gornji dio staze. U nedjelju je prva od dvije vožnja točno u podne. Pola sata prije je svečano otvaranje utrke.
25. travanj 2024 11:15