StoryEditorOCM
AutomobilizamŠESTA UTRKA PRVENSTVA HRVATSKE U AUTOMOBILIZMU NA BRDSKIM STAZAMA

JOŠ DVIJE UTRKE DO KRAJA Dubrovnik Racing sve dalje od druge Župe dubrovačke, a Ragusa Racing sve bliže trećoj Zanatliji

3. rujna 2018. - 00:47

Vozilo se u Sloveniji, u Ilirskoj Bistrici. Na rasporedu je bila šesta od ukupno osam utrka prvenstva Hrvatske na brdskim stazama. Klupski Dubrovnik Racing je slavio sa 73 boda, a glavni i jedni konkurent za naslov prvaka, Župa dubrovačka je skupila 59,5 bodova, te sad dubrovački klub, aktualni prvak, ima 45,5 bodova više. Vodeći dvojac nitko ne može ugroziti, ali nakon šeste utrke, zanimljivo, u igri za treće mjesto je Ragusa Racing. Zanatlija, koja drži treće mjesto, ima uoči zadnja dva brda (samo) 27 bodova više od Raguse Racinga, koja je na četvrtom mjestu preskočila Solin.

Što se tiče pet pojedinačnih naslova – matematički još nije gotovo ni u jednoj od tri grupe, te u obje kategorije. Redom, u grupi N trenutno vodi Maro Franić (Dubrovnik Racing) sa 113 bodova, drugi je Ivan Sentić (Ragusa Racing) sa 112,5, a treći Romano Radić (Dubrovnik Racing) sa 111 bodova. U grupi A prvi je Ante Alduk (Dubrovnik Racing) sa 114 bodova, drugi Ivan Batalić iz Solina sa 75,5 bodova, a treći Đivo Franić (Dubrovnik Racing) sa 74 boda (99 posto prvak Alduk), dok se u grupi E1 vodi borba za naslov između Denisa Niševića (Župa dubrovačka), Bojana Juranića (Opatija motosport) i Deana Kopajtića (Rijeka). U kategoriji I vodi Juranić s 38 bodova, drugi je Nišević s 34 boda, a treći je Tomislav Muhvić (Petar Klepac Čabar) s 26 bodova, dok u kategoriji II Laszlo Szasz (Dubrovnik Racing) vodi s 50 bodova. Drugi je Damir Nakić (INA Delta) sa 42 boda, a treći je Igor Cosetto (Zanatlija) s 24 boda…

U Ilirskoj Bistrici, što se tiče vozača Dubrovnik Racinga, Romano Radić je bio prvi u klasi N1, Maro Franić prvi u N2, Stijepo Manenica drugi u N3, Maroje Batina drugi u A6, Đivo Franić prvi u A7, Ante Alduk prvi u A8, Tamas Tomscanyi treći u E15, Domenic Kavecz treći u E17, Laszlo Hernady treći u E23, te Lazlo Szasz prvi u kategoriji II.

Župa dubrovačka je nastupila sa četiri vozača: Denis Nišević je bio prvi u klasi E17, Deni Kmetović prvi u E14, Ivan Petrušić drugi u E14, te Ivan Jaranović četvrti u E15. Ragusa Racing je nastupila s tri vozača od kojih su dvojica ostvarila plasman, i to: Ivan Sentić je bio drugi u klasi N2, a Pavo Žmirak drugi u A7.

Iduća sedma utrka PH za 14 dana se vozi u Buzetu, a posljednja, osma, u Dubrovniku. Nagrada Dubrovnika - Memorijal Željko Đuratović održat će se na stazi Komolac - Brgat 6. i 7. listopada.

19. travanj 2024 15:41