StoryEditorOCM
AutomobilizamAUTOMOBILIZAM

ŽUPLJANIN STISNUO GAS Marijo Barović prvak Hrvatske i u kronometar vožnjama!

Piše i snimio: Tonči Vlašić
29. listopada 2017. - 21:15

Bilo je, tko pobijedi u Banićima na posljednjoj utrci sezone, on je prvak Hrvatske u kronometar vožnjama. Pobijedio je Marijo Barović, 35-godišnji član Auto kluba Župa dubrovačka!

- Više mi je bilo radi kluba, da prvi put u povijesti uzmemo klupski naslov prvaka Hrvatske u jednoj disciplini. Baš sam žarko želio taj klupski naslov prvaka, ali to, nažalost, nismo uspjeli – na prvu će Barović. U igri za klupski naslov prvaka Hrvatske osim Župe dubrovačke bili su uoči Banića još Buzet Autosport, Opatija i Pula Rovinj. Na kraju je šampanjac u Banićima otvorila Opatija.

Što se tiče pojedinačnog naslova, tu je bila još veća gužva u vrhu uoči zadnje utrke. Puljanin Nenad Damarija (Pula Rovinj) ima je jedan bod više od Marija Barovića (Župa dubrovačka), Vjekoslava Čička (Buzet Autosport) i Edija Kuharića (Opatija Motosport). Matematički do naslova je mogao još jedan član Župe dubrovačke, Deni Kmetović, koji je uoči Banića i zadnje utrke imao 5 bodova manje od Damarije. 

- Deni je, nažalost, izletio u prvoj vožnji. Čičko je odustao u prvoj vožnji zbog problema s automobilom. Kuharić je imao malu prednost uoči zadnje vožnje. U zadnjoj vožnji, odluci, gdje sam u prethodnoj vožnji popuštao, tu sam sad stiskao gas i uspio. Kuharić je drugi u Banićima i na kraju drugi u ukupnom poretku. Damarija treći – rekao je Barović.

Župljanin prima čestitke. Ove godine prvo osvojio naslov prvaka Hrvatske na kružnim stazama, a kako mu je to treći naslov u nizu dobio je Zlatnu kacigu. Sad i naslov prvak Hrvatske u kronometar vožnjama. Ukupno dva naslova u 2017. godini. Godina za pamćenje!

23. travanj 2024 08:17