StoryEditorOCM
AutomobilizamDUBROVNIK JE 7. I 8. LISTOPADA DOMAĆIN MEĐUNARODNE BRDSKE AUTO UTRKE

NAGRADA DUBROVNIKA - MEMORIJAL 'ŽELJKO ĐURATOVIĆ' Tko je prvak grupe E1?

6. listopada 2017. - 14:44

Dubrovnik je domaćin Međunarodne brdske auto utrke, posljednje, devete brdske utrke sezone prvenstva Hrvatske. Na stazi Komolac – Brgat vozi se u subotu i nedjelju, 7. i 8. listopada. Klupski je sve riješeno i prije Nagrade Dubrovnika - Memorijal 'Željko Đuratović'. Auto klub Dubrovnik Racing je novi (stari) prvak. Kako mu je to treći uzastopni naslov prvaka Hrvatske dobit će novu Zlatnu plaketu, a kako mu je to treća Zlatna plaketa, dobit će i Dijamantnu, a nju do danas nije dobio niti jedan klub u povijesti hrvatskog automobilizma.

Ukupno je pet pojedinačnih naslova državnog prvaka na brdu: dvije kategorije i tri grupe. Što odlučuje dubrovačko brdo?

- Samo o prvaku u grupi E1. Četiri su kandidata, Denis Nišević iz Velike Gorice, Bojan Juranić iz kluba 'Petar Klepac', Domagoj Pereković iz Zanatlije i Mario Jurišić iz RI Autosporta – odgovara Dubravko Čikor, predsjednik Auto kluba Dubrovnik Racing, domaćina posljednje brdske utrke sezone. Od preostala četiri pojedinačna naslova dva su osvojili članovi dubrovačkog kluba: Ante Alduk je prvak Hrvatske u grupi 'A', a Laszlo Szasz je prvak u kategoriji II.

- U kategoriji I prvak je Domagoj Pereković iz Zanatlije, a u grupi 'N' Saša Radola iz No Tractiona. U kategoriji I drugi je naš Istvan Kavecz, a u grupi 'N' je drugi Đivo Franić. U grupi 'N' je podnesena žalba. Ukoliko se prihvati, onda bi u tom slučaju i Đivo Franić mogao osvojiti naslov. Međutim, sad stoji kako je Radola najbolji – rekao je Čikor.

Nastup u Dubrovniku prijavilo je 85 vozača. Čelni čovjek Dubrovnik Racinga očekuje kako će nastupiti njih 70-ak. Dubrovačka utrka osim za prvenstvo Hrvatske boduje se i za prvenstvo regije jug (Dalmacija), zatim prvenstvo Crne Gore te Bosne i Hercegovine.

VOZAČI, POZOR
U subotu, 7. listopada, za promet će biti zatvorena cesta Komolac – Šumet – Brgat, i to od raskršća s državnom cestom D8 do raskršća s državnom cestom D223 Dubac – Ivanica  u dužini od 4500 metara cijele staze i to u vremenu od 120 do 18 sati. Obilazna prometnica je D8 Komolac – Dubrovnik i D223 Ivanica - Brgat – Dubac - Dubrovnik.

U nedjelju, 8. listopada, zatvara se za promet cesta Komolac – Šumet – Brgat. I to od raskršća s državnom cestom D8 do raskršća s državnom cestom D223 Dubac – Ivanica u dužini od 4500 metara cijele staze, i to u vremenu od 11.30 do 18 sati. Obilazna prometnica je D8 Komolac – Dubrovnik i D223 Ivanica - Brgat – Dubac - Dubrovnik.

Obavještavaju se mještani naselja Šumet i Knežica da će moći prometovati u pauzama između dvije vožnje oba dana, u subotu i nedjelju, 7. i 8. listopada.

19. travanj 2024 14:15