StoryEditorOCM
AutomobilizamVELIKI USPJEH ČLANA AUTO KLUBA ŽUPA DUBROVAČKA

MARIJO BAROVIĆ Prvi put u povijesti Zlatna kaciga stiže u Župu dubrovačku!

Piše i snimio: Tonči Vlašić
2. listopada 2017. - 20:41

Trebalo mi je 9 bodova sa zadnje dvije utrke sezone, i zbog toga sam išao u Sloveniju, gdje su se vozila zadnja dva kruga sezone. Prvog dana sam vozio. Iznajmio sam automobil. Nije bio najbolji, ali, ponavljam, trebalo mi je samo 9 bodova. Osvojio sam i više nego je trebalo u toj predposljednjoj, sedmoj utrci sezone te nisam trebao voziti drugog dana, posljednju utrku budući se iz svakog dijela sezone briše jedna utrka, najslabiji rezultat – priča Marijo Barović, najuspješniji automobilist Župe dubrovačke, novi (stari) prvak Hrvatske na kružnim stazama.

- Meni je ovo treći naslov državnog prvaka u nizu na krugu. Osvojio sam Zlatnu kacigu – naglasio je Barović.

Sa Zlatnom kacigom, priznanjem Hrvatskog auto i karting saveza, u Dubrovniku i okolici može se pohvaliti samo još Dubravko Čikor. Nitko više nije na kružnim utrkama osvojio u našoj Županiji tu prestižnu nagradu, koja se dodjeljuje za tri naslova državnog prvaka u nizu ili pojedincu koji osvoji pet naslova državnog prvaka bez obzira u kojem vremenskom razdoblju.

Početak sezone, u kojoj je Barović jurio treći naslov u nizu (time i Zlatnu kacigu), nije bio najbolji. Morao je Barović odustati na prvoj utrci. Nakon toga je krenuo. Dvije pobjede i četiri druga mjesta za naslov prvaka Hrvatske u grupi 1 do 1400. Zadnju, osmu utrku sezone, ne samo da nije vozio, već nije ni gledao.

- Nisam jer nakon što sam osigurao naslov prvaka Hrvatske, sjeo sam u auto i krenuo u Baniće kako bi stigao nastupiti u natjecanju prvenstva Hrvatske u kronometar vožnjama.

Stigao je na utrku u Dubrovačko primorje i pobijedio. Drugi je na 13. Nagradi Ragusa Racinga bio Nenad Damarija iz Auto kluba Pula Rovinj, a treći još jedan član Župe dubrovačke, Deni Kmetović.

- Trenutno sam treći u ukupnom poretku nakon dvije od četiri utrke u kronometar vožnjama, ali smo nas trojica u samo jedan bod. Demarija ima bod više od Vjekoslava Čička iz Buzet Autosporta i mene.

Župa dubrovačka je klupski treća.

- Osim Kmetovića i mene sad je u Banićima bodove za klub osvojio i Ivan Tomičić, a gledajući sezonu, petorica smo. Voze i Stijepo Petrušić te Mario Telesmanić. Bilo bi lijepo biti i klupski na pobjedničkom postolju – poželio je 35-godišnji Barović, koji je bio u igri za naslov državnog prvaka i na brdu.

- Imao sam nezgodu. Ozlijedio se. Propustio sam zbog toga dvije utrke i tako ostao bez prilike osvojiti naslov državnog prvaka na brdu u grupi ‘A’.

Međutim, nema razloga da ne bude zadovoljan. Zlatna kaciga stiže u Župu dubrovačku.

19. travanj 2024 16:31