StoryEditorOCM
AutomobilizamAUTO KLUB DUBROVNIK RACING UTRKU PRIJE KRAJA OSIGURAO NOVI NASLOV KLUPSKOG PRVAKA HRVATSKE NA BRDU

DUBROVAČKI AUTOMOBILISTI ISPISALI POVIJEST Nisu više zlatni, sad su dijamantni!

18. rujna 2017. - 00:33

Gotovo je, gotovo. Auto klub Dubrovnik Racing je nedavno osigurao naslov klupskog prvaka Hrvatske na kružnim stazama, obranio naslov, a sad je to isto napravio i u državnom prvenstvu na brdskim utrkama. Opet je najbolji. Uoči zadnje brdske utrke, koja se vozi u Dubrovniku, ima nedostižnu prednost. Opet je i ove sezone konkurencija pokušala. Opet je konkurencija dočekala novu sezonu jača. Ali, opet nije uspjela jer je Dubrovnik Racing opet imao sjajnu sezonu.

Zbog zadnjeg uspjeha, potvrde kako su najbolji na brdu, obrane naslova, ispisala je dubrovačka družina povijest ne samo svog kluba, već hrvatskog automobilizma. Dubrovnik Racing je u zimu 2015. godine dobio na svečanosti HAKS-a svoju drugu Zlatnu plaketu. Hrvatski auto i karting savez dodjeljuje to priznanje klubu koji osvoji tri naslova prvaka u nizu ili klubu koji osvoji pet naslova prvaka bez obzira na vremenski rok. Tada je, primajući po drugi put Zlatnu plaketu, Dubravko Čikor najavio: 'Želja nam je i iduće tri sezone biti najbolji na brdu, dobiti treću Zlatnu plaketu i na taj način doći do Dijamantne plakete, koju dobiva klub koji osvoji tri Zlatne plakete. To do danas nitko nije uspio. Mi želimo biti prvi!'.

Dubrovnik Racing je bio najbolji na brdu te 2015., zatim opet najbolji i prošle, 2016. te je sad opet najbolji i ove, 2017 godine. Što je čelni čovjek kluba najavio u zimu 2015. godine to je dubrovačka ekipa ostvarila. Po treći put će Dubrovnik Racing dobiti Zlatnu plaketu na brdu. Podići će tada i Dijamantnu plaketu!

Bravo!

Alduk i Szasz osigurali naslov!
Na predzadnjoj brdskoj utrci sezone, koja je održana u Buzetu, Dubrovnik je nastupio s jedanaest vozača. Rezultati po klasama, N2: 1. Đivo Franić, 3. Maro Franić, 4. Marin Gavranović, Đivo Feređa odustao, N3: 2. Stijepo Manenica, A8: 2. Ante Alduk, koji je osigurao naslov državnog prvaka, A9: 2. Laszlo Hernady, E15: 3. Tamas Tomscany, E23: 1. Istvan Kavecz, kl.19: 2. Zoltan Balatincz, kl.20: 1. Laszlo Szasz, koji je osigurao naslov državnog prvaka.

Klupski poredak nakon 8 od 9 održanih utrka: 1. Dubrovnik Racing 541 bod, koji je osigurao naslov državnog prvaka, 2. Solin 421,5 bod, 3. Zanatlija 381,5 bod…

23. travanj 2024 20:58