StoryEditorOCM
AutomobilizamAUTO KLUB DUBROVNIK RACING NADOMAK POVIJESNOG USPJEHA

Niti jedan klub nije do danas dobio Dijamantnu plaketu!

6. rujna 2017. - 22:04

Projurili su i kroz Sloveniju. Bili najbolji u Ilirskoj Bistrici proteklog vikenda te su još više povećali prednost u ukupnom poreku za klupskog prvaka Hrvatske na brdskim stazama. Dubrovnik Racing od počeka sezone juri nezaustavljivo po brdima prema novom naslovu prvaka Hrvatske. Uoči sedme od ukupno devet utrka sezone imao je 80 bodova više od prvog pratitelja, Auto kluba Solin. Sad je dubrovačka ekipa na plus 104 boda.

– Treći, Auto klub Zanatlija zaostaje za nama 124 boda. Imamo uoči dvije zadnje utrke 468 bodova, a drugi Solin 364. Maksimalno se na jednoj utrci može osvojiti 81 bod. U Sloveniji smo bili najbolji klupski sa 68 bodova. U Buzetu gdje se vozi od 15. do 17. ovog mjeseca pretposljednja osma utrka sezone imamo priliku osigurati naslov prvaka – rekao je Dubravko Čikor, predsjednik Auto kluba Dubrovnik Racing.

Pojedinačno? Kakva je situacija uoči zadnje dvije utrke sezone? Do koliko naslova državnog prvaka mogu dojuriti članovi Dubrovnik Racinga?

- Ante Alduk je 99 posto prvak u grupi A. Isto je s kategorijom II gdje je Laszlo Szasz uvjerljivo vodeći. Od tri preostala naslova, kategorija I te grupe N i E, u igri smo za još jedan. Đivo Franić se bori sa Sašom Radolom iz Auto moto kluba No Traction za naslov državnog prvaka u grupi N – dodaje legenda hrvatskog automobilizma na čelu dubrovačkog kluba, koji je već osigurao jedan naslov klupskog prvaka ove sezone, onaj na krugu.

– Na kružnim utrkama je što se tiče kluba gotovo. Prvi smo. Najbolji. Pojedinačno naš je naslov prvaka u grupi 3. Naime, na prva tri mjesta su uoči zadnje utrke naša tri člana. Vodi Žarko Knego ispred Mara Franića. Treći je Ante Alduk. Knegu je dovoljno 15 bodova u zadnje dvije vožnje za naslov.

Zadnja kružna utrka sezone se održava u Sloveniji 23. i 24. rujna. I dok sezona na krugu završava u mjestu Cerklje (Slovenija), zadnja utrka sezone na brdskim stazama vozi se u Dubrovniku. Auto klub Dubrovnik Racing je na stazi od Komolca do Brgata domaćin 7. i 8. listopada.

– Ha, jedino da ne idemo na Buzet na predzadnju brdsku utrku pa da zadnja utrka bude zanimljiva, iako, kakvi smo ove sezone ni to ne bi pomoglo našim konkurentima. Uglavnom, blizu smo ostvarenja cilja kojeg smo postavili uoči počeka sezone, a cilj je bio doći do povijesnog uspjeha, Dijamantne plakete, koju dobiva klub koji osvoji tri Zlatne plakete. Tko ne zna, Zlatna plaketa se dobije za tri naslova prvaka u nizu ili kad se dođe do petog naslova prvaka. Pritom nije važno u kojem se vremenskom razdoblju osvoji pet naslova. Imamo do danas dvije Zlatne plakete na brdu. Zadnju smo dobili prije tri godine. Nakon toga smo osvojili nova dva naslova u nizu. Sad smo na korak do trećeg naslova u nizu. Ponavljam, bit će to povijesni uspjeh jer nitko još nije dobio Dijamantnu plakatu. Do danas je to u svim disciplinama uspjelo samo pojedincu, i to jedino Niku Puliću, ali ne i nekom klubu – ponosno će Čikor.

Noa je ostvario izvrstan rezultat
Dubrovnik Racing ima svog člana i na pobjedničkom postolju u kartingu. 9-godišnji Noa Kodžaga je osigurao drugo mjesto u Mini kartu.

– Napravio je izvrstan rezultat. Naime, Noa je prvi put nastupio u prvenstvu Hrvatske. Natjecao se pritom protiv vozača koji su iskusni, koji iza sebe imaju tri do sedam sezona u prvenstvu. Prvak, jedini koji je na kraju bolji od njega je više od tri godine stariji od Noe. Zatim, Noa je sve staze na kojima se vozi prvenstvo Hrvatske vidio prvi put. Nema gdje trenirati. Zato kažem da je njegovo drugo mjesto izvrstan, vrhunski rezultat - naglasio je Dubravko Čikor.

18. travanj 2024 13:56