StoryEditorOCM
AutomobilizamPOČELA NOVA SEZONA PRVENSTVA HRVATSKE U AUTOMOBILIZMU NA BRDSKIM STAZAMA

ŠALTAJ PETU NEMOJ STAT, U, A, STO NA SAT Dubrovnik Racing krenuo po Dijamantnu plaketu!

8. svibnja 2017. - 13:04

Novo prvenstvo na brdu, a sve i dalje po starom. Na vrhu ukupnog poretka klubova i dalje Auto klub Dubrovnik Racing. Tako je završila prošla sezona, tj. tako je bilo tijekom čitave prošle sezone, a sad je tako i nakon prve utrke nove sezone na Sljemenu, Nagrade Stubičkih Toplica.

Dubrovački klub vozi, prebacuje u veću brzinu. Kočnicu ne koristi. Nastavlja pobjednički niz. Juri prema obrani naslova prvaka Hrvatske, a ukoliko u tome uspije, osvojit će novu, treću Zlatnu plaketu Hrvatskog auto karting saveza, a samim time i Dijamantnu plaketu, koju još nitko nije osvojio u povijesti hrvatskog automobilizma.

U Stubičkim Toplicama proteklog vikenda Đivo Franić je bio prvi u klasi N2, Žarko Knego (na slici) prvi, a Stijepo Manenica četvrti u N3. Knego je slavio i u ukupnom poretku grupe N. Laszlo Hernady je bio prvi u  A9, Laszlo Szasz prvi u klasi 19, Tamas Tomscany drugi u E1 15, a Maro Franić i Istvan Kavecz treći (Maro Franić u E1 17, a Kavecz u E1 23).

Idući vikend se opet vozi. Druga stanica nove sezone je Nagrada Skradina. Potom se ide u Kotor (27. i 28. svibnja). Četvrta utrka je Malačka (10. i 11. lipnja), peta je Čabar od 14. do 16. srpnja, a šesta Cazin (5. i 6. kolovoza). Sedma je u Slovačkoj, Ilirskoj Bistrici od 1. do 3. rujna. Zatim osma u Buzetu od 15. do 17. rujna. 'Finale' je 7. i 8. listopada u Dubrovniku. Hoće li kao i prošle sezone opet dubrovačka ekipa otvoriti šampanjac na Brgatu? 

NA STARTU I ŽUPA
Marijo Barović je na Sljemenu branio boje Župe dubrovačke. Na kraju drugi u klasi A6.

20. travanj 2024 13:33