StoryEditorOCM
AutomobilizamAUTOMOBILIZAM

DUBRAVKU ČIKORU NAGRADA ZA ŽIVOTNO DJELO Istvan Kavecz broj jedan u Hrvatskoj u 2016. u kojoj je Tonći Stahor najbolji junior u državi!

5. veljače 2017. - 09:56

Dubravko Čikor (na slikama) dobitnik je Nagrade za životno djelo Hrvatskog auto i karting saveza. Pune 43 godine je u automobilizmu. Natjecao se od 1974. do 2008. godine, a nakon toga je uz stazu. Posljednjih godina je u ulozi predsjednika Auto kluba Dubrovnik Racing. Priznanje mu je dodijeljeno na svečanosti u zagrebačkom hotelu Westin gdje su proglašeni najuspješniji sportaši u auto i karting sportu u 2016. godini.

Dva od tri najveća godišnja priznanja u hrvatskom automobilizmu pripala su također članovima Dubrovnik Racinga. Najuspješniji hrvatski automobilist u protekloj godini je Mađar Istvan Kavecz, dok je najuspješniji junior Tonći Stahor.

Zatim, klupski, Auto klub Dubrovnik Racing je prvak Hrvatske na brdskim stazama i kružnim stazama. Plus, vozači Dubrovnik Racinga su članovi INA Ultra racing teama (Maro Franić, Đivo Franić i Žarko Knego) koji je timski prvak Hrvatske, a kako im je to bio treći uzastopni naslov, dobili su i Zlatnu plaketu HAKS-a. Među nagrađenim klubovima je i Auto klub Župa dubrovačka, koja je bila treća u prvenstvu Hrvatske na brdskim stazama te druga u ukupnom poretku klubova u kronometar vožnjama.

Naslovima pojedinačnih prvaka Hrvatske okitila su se četvorica vozača Dubrovnik Racinga. Na brdskim stazama u kategoriji 1 najbolji je bio Istvan Kavecz, u kategoriji 2 Laszlo Szasz te u grupi N Đivo Franić dok je Tonći Stahor prvak Hrvatske u grupi 1 na kružnim stazama. Naslov prvaka Hrvatske osvojio je i Marijo Barović, član Auto kluba Župa dubrovačka, koji je bio najbolji u grupi 2 na kružnim stazama. Istvan Kavecz je bio drugi u ukupnom poretku grupe E1 na brdskim stazama, Žarko Knego drugi u grupi N na brdskim stazama i grupi 3 na kružnim stazama, Petar Dajak (Ragusa Racing) je bio drugi u kategoriji 2 na brdskim utrkama, a treći Zoltan Balatincz (Dubrovnik Racing). Treći ukupno u grupi 3 na kružnim utrkama bio je Maro Franić, Marijo Barović treći ukupno u kronometar vožnjama. Tonći Stahor je drugi junior u kronometar vožnjama gdje je treći bio Đuro Žmirak (Ragusa Racing).

Priznanje za pobjednika klase dobili su na brdskim stazama petorica članova Dubrovnika Racinga: Tonći Stahor (klasa 1), Đivo Franić (klasa 2), Žarko Knego (klasa 3), Tamas Tomscany (klasa 15) i Istvan Kavecz (klasa 23) te član Auto kluba Župa dubrovačka, Mlađen Đajić, koji je na brdskim stazama bio pobjednik u klasi 11....

23. travanj 2024 19:30