StoryEditorOCM
AutomobilizamAUTOMOBILIZAM/PH BRDSKE UTRKE

Međunarodna utrka Nagrada Dubrovnik 2016. - 'Memorijal Željko Đuratović' u 56 slika

Piše Tonči Vlašić Foto: Tonči Vlašić
11. listopada 2016. - 23:02

Dubrovnik je bio domaćin posljednje i odlučujuće utrke Prvenstva Hrvatske na brdskim stazama, Nagrade Dubrovnika 2016. – 'Memorijal Željko Đuratović', koja se u organizaciji Autokluba Dubrovnik Racing održala na stazi Komolac – Brgat dugoj 3410 metara.

Nagrada Dubrovnik 2016. – 'Memorijal Željko Đuratović' bodovala se i ove godine ne samo za prvenstvo Hrvatske, već i za državno prvenstvo Crne Gore, te Regije Jug Hrvatskog auto i karting saveza, a ove godine i za ustanovljeni Business VIP Kupa u kojem se nastupa s identičnim automobilima Seat Ibiza Cupra.

Nastupila su 72 vozača od 105 koliko ih je bilo prijavljeno za utrku. Ukupni pobjednik utrke je Domagoj Pereković iz Auto kluba Zanatlija za volanom Mitsubishi Lancer Evo IX, drugi je bio Istvan Kavecz (Dubrovnik Racing) u BMW-u E90, a treći Bojan Juranić (AKK Petar Klepac) u Renault Clio Sport… U deset najboljih u ukupnom poretku našla su se još dva člana Dubrovnik Racinga: sedmi je bio Stjepo Manenica, a osmi Žarko Knego, obojica u Honda Civic Type R.
 

19. travanj 2024 02:00