StoryEditorOCM
AutomobilizamAUTOMOBILIZAM/PH BRDSKE UTRKE

Odluka na dubrovačkom brdu: Tko je prvak Hrvatske u grupi E, Kavecz ili Juranić?

Piše Tonči Vlašić Foto: Tonči Vlašić
11. listopada 2016. - 22:46

Sve je spremno za međunarodnu brdsku utrku Nagradu Dubrovnika - Memorijal Željko Đuratović, posljednju brdsku prvenstva Hrvatske 2016. godine, koja se vozi na stazi Komolac - Brgat u nedjelju, 9 .listopada. Start je točno u podne.

- Na subotnjim treninzima su startala 72 vozača od njih 105, koliko ih je bilo prijavljeno za utrku - precizan je Dubravko Čikor, predsjednik Auto kluba Dubrovnik Racing. Dubrovački klub je uoči svoje utrke osigurao čak četiri naslova državnog prvaka, a pokušat će ove nedjelje doći i do petog.

Auto klub Dubrovnik Racing je klupski prvak Hrvatske na brdu. Obranio je naslov. Po deveti put je najbolji u Hrvatskoj. Kako će slaviti bilo je jasno već nakon uvodnih nekoliko utrka. Zatim, osigurao je tri pojedinačna naslova od njih ukupno pet: Đivo Franić je prvak u grupi N, Istvan Kavecz u kategoriji I., a Laszlo Szazs u kategoriji II.. Zna se kako je najbolji u grupi A Duško Banjeglav iz Auto kluba Delta Timing iz Zagreba.

- Kavecz ima priliku uzeti i naslov državnog prvaka u grupi E1, jedini naslov o kojem se odlučuje na ovoj zadnjoj utrci. Mora biti prvi u svojoj klasi te dočekati da Bojan Juranić iz Auto kluba Petar Klepac ne pobijedi u svojoj u kojoj mu je suparnik Mario Jurišić iz RI Autosporta. Bit će zanimljivo i tko će slaviti u klasama. U klasi E1/17. Maro Franić ima priliku uzeti prvo mjesto. Inače, na treningu je najbolji bio Miloš Asanović u prototipu, a u automobilima Domagoj Pereković iz Auto kluba Zanatlija. Ovo nije samo utrka koja se boduje za prvenstvo Hrvatske, već se ova utrka boduje i za prvenstvo Crne Gore, zatim povijesnih automobila, te regije jug - naglasio je Dubravko Čikor te dodao:

- Staza je duga 3400 metara. Ima dvije šikane. Brza je. Jedna od bržih kad se u obzir uzmu sve staze na kojima se održalo ovogodišnje prvenstvo Hrvatske. Zbog održavanja utrke za sav promet bit će u nedjelju zatvorena cesta Komolac – Brgat, i to u vremenu od 11.30 sati do 18 sati. Kao i proteklih godina, tako i ove, mještani naselja Knežica i Šumet će moći prometovati u pauzama između dvije vožnje, a propuštat će se i za vrijeme vožnji uz suglasnost organizatora i redara. Molimo gledatelje, ljubitelje automobilizma da dođu najmanje sat vremena prije početka utrke, prva od ukupno dviju vožnji je u podne. te se smjeste u zonama, koje smo im namijenili te se potom pridržavaju uputa redara i sudaca.

 

24. travanj 2024 12:10