StoryEditor
SplitVrijeme darivanja

Sveti Nikola u splitskom škveru: ove godine darove je podijelio roditeljima, ali sigurni smo da će stići u ruke njihovih 1095 mališana

Piše Merien Ilić
4. prosinca 2020. - 14:41
Sv. Nikola sa škveranimaŠkveranka/Brodosplit

Uoči blagdana djeci omiljenog sveta, ovog petka sv. Nikola posjetio je pogone Brodosplita i cijele DIV grupe.

U nešto izmijenjenom scenariju, bez kočije, poštivajući sve epidemiološke mjere koje se u škveru provode, sv. Nikola obišao je roditelje na njihovim radnim mjestima i podijelio darove za 1095 djece škverana pripremljenih u velikim vrećama. Ovogodišnja podjela zbog pandemije koronavirusa nažalost nije mogla biti organizirana u muzeju Brodosplita, kao i dugi niz godina do sada, već su darove djeci preuzeli roditelji na svom radnom mjestu.

Iz Brodosplita kažu kako je ovo dio korporativnih aktivnosti i demografskih potpora radi očuvanja zaposleničkog kadra, kao i privlačenje novih radnika. Ističu kako je u protekle dvije i pol godine rođeno 152 'malih škveranki i škverana'.

Uvedenim mjerama se svim zaposlenicima DIV Grupe za svako novorođeno dijete isplaćuje neto iznos od 5 tisuća kuna, a u slučaju da oba roditelja rade u firmi, iznos se udvostručuje.

Roditeljima troje i više malodobne djece daje se poseban mjesečni doplatak od 200 kuna za treće i svako sljedeće dijete, što kroz period odrastanja i podizanja djece od strane roditelja iznosi ukupno oko 40 tisuća kuna po svakom roditelju, odnosno 80 tisuća kuna ako su oba roditelja zaposlena u firmi. Također u slučaju redovnog studiranja pojedinog djeteta dobna granica se za tu mjeru pomiče s 18 godina na 22 godine ili do kraja redovnog studiranja.

Svake godine za blagdan sv. Nikole sva djeca do 15 godina daruju se u najvećem neoporezivom iznosu, a oboljeloj djeci zaposlenika doniraju se potrebna sredstva za podmirivanje dodatnih troškova povezanih s liječenjem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

02. ožujak 2021 10:10