StoryEditorOCM
SplitPUNO IH NIJE DOČEKALO

‘Susjed je obolio od raka, a nema novca za dom...‘ Mnogi i dalje umiru u mukama, a hospicij za koji su sestre Matošić prije 15 godina dale djedovinu još ne radi. Zoričić: Puljkova stranka je bila protiv

Piše Merien Ilić
22. travnja 2022. - 10:44
Sestre Matošić nisu dočekale da se na njihovoj parceli sagradi hospicij, a na žalost ni mnogi drugi koji su ga trebaliCropix

Pacijenti s područja Splita i okolice, kojima je potrebna palijativna skrb, još uvijek imaju veliki problem gdje naći smještaj.

Prema najavama, hospicij Matošić na Brniku prve korisnike primit će u svibnju, no mnogi ne mogu čekati poput jednog našeg sugrađanina u čije ime se javila njegova zabrinuta susjeda:

- Susjed koji živi u jako lošim uvjetima, obolio je od raka pluća. Situacija je jako loša. Čovjek ima troje djece, ali nisu u dobrim odnosima, a ja se ne mogu brinuti za njega kako treba jer će mu trebati stalna njega i skrb.

Zanima me postoji li u Hrvatskoj na području Dalmacije neki hospicij u koji ga možemo smjestiti i na koji način? Kojoj ustanovi se trebam obratiti?

On nema primanja osim male mirovine i do sada smo ga mi pomagali, al...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 02:17