StoryEditor
SplitAPEL IZ KOMORE

Splitski obrtnici upozoravaju: zatvaranje objekata koji su poštovali mjere vodi povećanju privatnih okupljanja, a to su dokazani izvori zaraze

Piše HELENA LOVRIĆ
26. studenog 2020. - 10:53
Tom Dubravec /Ilustracija/Cropix

Obrtnička komora Splitsko-dalmatinske županije zatražila je hitnu reakciju Vlade u donošenju novih mjera pomoći za ugostitelje. Tim povodom, Komora je uputila priopćenje u svezi najavljenih mjera zatvaranja ugostiteljskih objekata u RH do Badnjaka.

- Upozoravamo da će neselektivno zatvaranje objekata koji su do sada igrali po pravilima struke dovesti do povećanja privatnih okupljanja koja su dokazani izvor zaraze - navode u priopćenju.

Reagiraju, kako ističu, u ime obrtnika i svih ostalih gospodarstvenika koji su izravno pogođeni ovom odlukom i smatraju kako potpuno zatvaranje već krhkih poslovanja zahtijeva hitnu reakciju Vlade u vidu financijskog obeštećenja putem dodatnih mjera pomoći.

- Pozdravljamo trenutne ekonomske mjere za očuvanje radnih mjesta, ali ističemo da iste u novonastalim okolnostima nisu dostatne za očuvanje poslovnih subjekata. U trenutnim okolnostima ograničenog rada poslodavci trpe goleme gubitke, a potpunim zatvaranjem poslovno stanje postat će financijski neizdrživo. Gašenje obrta i poslovnih subjekata nije nikome u interesu i stoga je važno hitno reagirati jer bez poslodavaca nema ni radnika!

Želimo posebno istaknuti da Obrtnička komora SDŽ nije protiv epidemioloških mjera, te da u potpunosti razumijemo trenutnu nezavidnu situaciju u zemlji. Komora zaključno navodi kako su upravo ugostitelji uz sve druge obrtnike i gospodarstvenike primijenili niz prilagodbi kako bi ispoštovali sve dosadašnje odluke Nacionalnog stožera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

15. siječanj 2021 07:55