StoryEditorOCM
SplitIMA I TOGA

Splićanki šef nije dao plaću, prijavila ga je inspektoratu. Ono što je uslijedilo nije joj skidalo osmijeh s lica!

Piše SPLIT SD
2. svibnja 2023. - 15:33

Jedna žena je u grupi Crna lista poslodavaca, djelatnika, i upita za poslove napisala zanimljiv status.

Prenosimo ga u cijelosti:

- Želim s vama podijeliti jednu pozitivnu vijest, koja se tiče našeg inspektorata kao i same policije. Naime, 6.12. sam obavila razgovor u Splitu s inspektoricom jer sam odlučila prijaviti bivšeg poslodavca jer mi nije isplatio plaću za mjesec lipanj (odradila sam samo devet dana).

Inspektorica me ljubazno saslušala, rekla mi je što mogu potraživati, a što pak moram potraživati preko svog odvjetnika.

Nekih 15 dana nakon sam dobila povratni mail da je inspekcijski nadzor obavljen i da pokreću tužbu.

Nakon toga, nikakvih vijesti nije bilo. Negdje početkom ožujka sam dobila poruku da su me dva policijska službenika tražila na adresi u Splitu (radim u BiH trenutno) i da će me kontaktirati u vezi bivšeg poslodavca.

Službenik me nazvao i bio je jako ljubazan i izašao mi u susret po pitanju razgovora zbog određene situacije u kojoj sam bila. Kada sam došla u postaju, razgovor je obavljen u roku od 5 minuta. Na kraju sam s osmijehom izašla iz postaje.

Sasvim slučajno sam sinoć ušla na bankovni račun i vidjela priljev sredstava od bivšeg poslodavca. Cijeli cirkus zbog 169 €.

Ali bože moj. Nikakvu službenu obavijest nisam dobila, ali mislim da ću dobiti. Eto, hvala na čitanju ako ste do ovdje uopće i došli.

Zaista sam ugodno iznenađena, što ljubaznošću inspektorice i policijskog službenika, što brzinom rješavanja slučaja (obzirom da se ovo zna odvući na godine i godine). Nemojte odustajati i borite se za svoja prava - napisala je ta žena.

Evo i posta:

image

F B

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 17:39