StoryEditorOCM
SplitHITNO MU JE

Splićanin s malim djetetom morao napustiti stan u centru grada, gazda je neumoljiv: ‘Neću zbog tebe izgubiti lovu‘

Piše Božidar Lončar
1. lipnja 2023. - 12:11

Na Facebook stranici Tražim stan/iznajmljujem stan Split u utorak navečer objavljen je Facebook status osobe pseudonima Luka Darell koji navodi kako "mora izaći iz stana zbog turista” te je u potrazi za opcijom za unajmljivanje.

Putem Facebooka kontaktirali smo na mobitel tu osobu. Predstavio nam se kao Luka Orlić, 28-godišnjak koji je u spomenutom stanu živio s kćeri od tri godine od početka 2022.

image
Facebook Tražim/iznajmljujem stan

- Od jučer nigdje ne živim. Rekao mi je vlasnik da napustim prostor koji sam uredno plaćao godinu dana i rečeno mi je da moram izaći van zbog dolaska turista. Stan je u podrumu u Varošu i unajmljivao sam ga s djetetom i partnericom koja je u međuvremenu otišla – ispričao nam je kratku kronologiju Orlić.

image
Facebook Tražim/iznajmljujem stan

Problem je što Luka, poput mnogih, nije potpisao ugovor o najmu. To je napravio, kaže nam, jer je osobu koja mu je iznajmila stan znao od prije. Stan je plaćao 400 eura bez režija.

- Prošle godine nije bilo tako. Bili smo cijelo ljeto u stanu. Sad mi je rečeno kako moram otići jer vlasnik neće gubiti lovu zbog nas – objasnio nam je.

Trenutno opcija nema zbog čega i putem Facebooka traži krov nad glavom.

- Kćer je u bake doma. Tamo su mi sestra i brat tako da ja posljednjih 24 sata nemam gdje – govori nam Luka Orlić kojeg možete pronaći na Facebook stranici Tražim/iznajmljujem stan pod imenom Luka Darell, i ako ste u mogućnosti, pomoći mu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 14:39