StoryEditorOCM
SplitSTRPITE SE

Šok na splitskom Pazaru: pogledajte koliko traže za trešnje i fažolete! Cijena je sve zaprepastila: Nitko ih ne kupuje!

Piše SPLIT SD
5. svibnja 2024. - 11:32
Prve trešnje na splitskom Pazaru, komentira se, preskupe su i još nedovoljno slatke. Valja pričekatSaša Burić/Cropix

Na splitsku tržnicu stigle su prve domaće trešnje, ali umjesto veselja - šok i nevjerica. Naime, cijena za kilogram omiljenog voća je nevjerojatnih 12 eura! Samo za usporedbu, lani se kilogram u isto vrijeme prodavao za 6 do 8 eura.

- Prve domaće trešnje još nisu velike ni sočne, a ni cijenom ne privlače kupce, tako da nema navale na ove crvene plodove - izvijestio je RTL  o situaciji sa splitske tržnice.

Kod gospođe Anke na štandu su trešnje nešto jeftinije (7-8 eura), ali kaže i da je to preskupo i da joj slabo ide prodaja.

- Cijena će brzo početi padati, ali ove sada nisu tako slatko. Pričekajte još mjesec dana i onda će biti prave - savjetovala je iskusna prodavačica sa splitskog Pazara.

image

Mahune ili fažoleti su se prije 10 dana prodavali po 12 eura za kilo. Danas su pali na 10. Padat će još, samo strpljenja

Saša Burić/Cropix

Isto je i s fažoletima. Cijena kilograma trenutno je 10 eura. Mladi su, pucaju od slasti, ali brzo će im "puknuti" i cijena. Strpite se još malo, može krumpir salata i bez njih. Kuhat ćemo ih i guštati za koji tjedan po pristojnijoj cijeni. Nisu teletina.

image
Joško Šupić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. svibanj 2024 02:28