StoryEditor
Split1001 noć

Rijetka prilika za Splićane: dotaknite dragulje

Piše PSD.
12. ožujka 2008. - 16:28

foto: R
Na međunarodnom sajmu “Mineral expo Split” koji će se održati ovog vikenda u hotelu “Marjan” izlagači iz Bosne i Hercegovine, Mađarske, Češke, Poljske i Srbije posjetiteljima će predstaviti nakit i ukrasne predmete izrađene od dragog i poludragog kamenja, bisera i koralja.

- Od dragog kamenja u ponudi će biti dijamanti, rubini, safiri, smaragdi i opali, a po vrlo povoljnoj cijeni prodavat će se i nakit od baltičkog jantara. Sakupljače i ljubitelje minerala zainteresirat će neobrađeni minerali iz rudnika Trepča na Kosovu, zeoliti iz Indije, ametisti, ahati i kvarc iz Brazila - najavio je Neven Miculinić, organizator sajma.

Povoljno će se moći kupiti satovi na pločicama od ahata, te predmeti od poludragoga kamenja kao što su svijećnjaci, svjetiljke, pepeljare, fontane, piramide i razne kutijice.

Osim nakita i ukrasa, bit će izloženi i fosili izumrlih životinja poput trilobita stari 580 milijuna godina, amonita stari 85 milijuna godina, dijelova mamutovih kljova, zubi izumrle vrste morskog psa, fosili drva i listova.

U okviru sajma održat će se i humanitarna akcija kojom će se prikupljati sredstva za pomoć Klubu roditelja djece oboljele i liječene od malignih bolesti “Sanus”.

Zainteresirani sajam mogu posjetiti u subotu i nedjelju od 10 do 20 sati. Cijena ulaznice za odrasle je 20 kuna, dok djeca do 14 godina imaju besplatan ulaz.

a. žaja

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

25. rujan 2020 01:19