StoryEditor
SplitPOŠTEDIMO KAREPOVAC

Reciklažno dvorište Pujanke bit će prvo koje se natječe za europsku potporu, Grad ishodio građevinsku dozvolu za projekt vrijedan 3,5 milijuna kuna

Piše PSD
19. siječnja 2021. - 18:08
Ante Čizmić/Cropix

Iz Banovine stiže vijest kako je ishođenjem pravomoćne građevinske dozvole reciklažno dvorište Pujanke ovih dana steklo tražene tehničke preduvjete za prijavu na sufinanciranje nepovratnim europskim sredstvima.

Tako je postalo prvo splitsko reciklažno dvorište koje se natječe za europsku potporu. Cilj projekta je izgraditi i opremiti reciklažno dvorište sa svrhom doprinosa povećanju stope odvojeno prikupljenog otpada na području grada, te smanjenju količine otpada koji se odlaže na Karepovac.

– Postrojenje će Splićanima pružiti temeljnu infrastrukturu potrebnu za učinkovito odlaganje recikliranog otpada, čijim se prikupljanjem potiče njegova ponovna uporaba te se osiguravaju preduvjeti za stvaranje kružnog gospodarstva, odnosno korištenje raspoloživih resursa na pametan i održiv način – stoji u priopćenju.

image
Grad Split

Kako navode u Banovini, u sklopu projekta planirane su i edukativno-informativne aktivnosti s ciljem upoznavanja građana s ulogom reciklažnih dvorišta u cjelovitom sustavu gospodarenja otpadom te s pravilnim odvajanjem otpada u kućanstvima.

Projektnu prijavu izradila je Razvojna agencija Split, a ukupna vrijednost projekta je 3.499.771 kuna, od čega je nepovratna sredstva moguće ostvariti u maksimalnom iznosu od 2.974.805,35 kuna.

Projekt je prijavljen Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja u sklopu Poziva za uspostavu reciklažnih dvorišta, financiranog iz Kohezijskog fonda unutar Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija 2014.-2020". 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

05. ožujak 2021 05:55