StoryEditorOCM
Splitpohvale i pokude

Poznati portal odabrao Split kao idealan grad za digitalne nomade, ali upozorio: ‘Klonite se tamo jednog mjesta...‘

Piše n.c.
27. svibnja 2023. - 18:11

Portal Euronews je objavio članak pod naslovom "Želite raditi s plaže? Ovo su najbolji europski obalni gradovi za digitalne nomade". U njemu se, među španjolskim Alicanteom, grčke Hanije, malteške Slieme, ciparske Larnake i albanskog Skadra našao i - Split.

"Život uz more je dobar za vas - evo gdje to možete učiniti kao digitalni nomad u Europi. Pretvaranje plaže u ured i slanje e-pošte iz viseće mreže zvuči kao iz snova. Ali ne mora biti. Budući da sve više zemalja nego ikada počinje nuditi vize za digitalne nomade, rad na daljinu uz more mogao bi postati stvarnost. Od užurbanih mjesta za zabave do mirnih netaknutih pješčanih pojaseva, Europa ima čitav niz različitih obalnih mjesta i gradova koje možete izabrati", piše na početku teksta.

image
Ante Cizmic/Cropix

Navodi se da, kada je Hrvatska prvi put pokrenula svoju jednogodišnju dozvolu za digitalne nomade 2021., je ta zemlja brzo postala omiljena za one koji rade na daljinu, a imaju ograničen budžet.

Splitski profesor marketinga o novim ‘doseljenicima‘: ‘Oduševljeni su našom kvalitetom života‘. Ovo im najviše smeta

"Iako bi moglo biti skuplje tijekom popularnih ljetnih mjeseci, troškovi života ovdje su niski u usporedbi sa zapadnom Europom s prosječnom stanarinom od oko 460 eura mjesečno za jednosobni stan. Smješten na poluotoku na istočnoj obali Jadranskog mora, Split je drugi po veličini grad u zemlji. Pun je čuda drevnih i novih za istraživanje, ali ako želite putovati malo dalje, odlična je baza za posjet ostatku Hrvatske koristeći razgranatu mrežu javnog prijevoza u županiji", ističe portal.

image
Tom Dubravec/Cropix/Cropix

Čitatelje se upućuje na to da je vrijeme u Splitu općenito dobro tijekom cijele godine, s tim da su ljetni mjeseci najbolji, posebno ako za kupanje i sudjelovanje u vodenim sportovima.

"Napravite kratku šetnju obalom do plaže Ježinac ili uhvatite autobus do Kašjuna malo dalje od grada, gdje se isplati pričekati da biste svjedočili zalasku sunca. Ali izbjegavajte plažu Bačvice ako ne želite biti zarobljeni u gomili turista iz okolnih barova, hotela i klubova. Coworking prostori polako postaju sve popularniji, ali postoji mnogo kafića u kojima možete raditi i raznolika zajednica digitalnih nomada iz cijelog svijeta", zaključuje Euronews.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 17:59