StoryEditorOCM
Splitljeto i sve to...

Obiđe li itko škole nakon zadnjeg zvona u lipnju? Jer ovo što danima stoji ispred splitske osmoljetke je sramotno

Piše Split SD
21. srpnja 2023. - 09:39

Postoji jedan lijepi prečac između zelenog Šetališta Bačvice i zelene Viške ulice, a on je još zeleniji, hladovitiji i ugodniji. Vodi preko dvorišta škole "Pojišan", uređenog, s dječjim igralištima s jedne i školskom zgradom s druge strane. Vidi se da se vodi računa.

image

OŠ Pojišan

JoškoŠupić/Cropix

Ali taman kad si pri kraju ove kratice, prije skalinade i točno pred školskim ulazom, udariš pogledom na betonski pitar (valjda nije od azbestnog salonita?!), krasno oslikanog učeničkim ručicama, cvijećem i leptirima. A u taj prirodni sklad neki se umjetnik "potpisao" simbolima od kojih se civiliziranom Europljaninu diže kosa na glavi: nacističkim kukastim križem i ustaškim ušatim U. Nekome su ove dvije prezrene ideologije napete, pečatira se njima posvuda po gradu. Ali u školskim dvorištima rjeđe. Ili se redovito uklanjaju.

image
Joško Šupić/Cropix

Ali ova ispred starog "Bagata" ne. Stoji kao: "dobrodošli u školu." Prolaznici i čitatelj koji nam je poslao fotografiju kažu da je nacistička "umjetnost" prevučena preko dječje duže od mjesec dana. Pa se pitamo obilazi li tko osnovnu školu u ljetnom periodu. Ima li važ piture negdje u školskoj spremi? Ili se oko već naviklo na ovo? A ne bi trebalo.

image

Je li ovome mjesto ispred škole?

Joško Šupić/Cropix
image
Joško Šupić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2024 06:33