StoryEditor
Splitborba za život

Ivana Filipović Grčić stigla u Ameriku: humanitarna akcija je gotova, prikupljeno je 1,5 milijuna kuna za njeno liječenje

30. lipnja 2020. - 20:04
Privatni album

Završila je akcija prikupljanja pomoći za Splićanku Ivanu Filipović Grčić. Za Ivanu, koja je u ponedjeljak kasno navečer stigla u američki Orlando prikupljeno je milijun i pol kuna.

Ova mama devetogodišnje djevojčice i logopedica u osnovnoj školi Kamen Šine otputovala je naime u Ameriku na nastavak liječenja. Ivana je prije nekoliko godina započela svoju borbu s melanomom, tumor se nažalost vratio no dobri ljudi u nepunih mjesec dana pokazali su još jednom svoje veliko srce.

Podsjetimo, prijatelji i kolege okupljeni u nastavnici.org pokrenuli su akciju pomoći još početkom lipnja, a na kraju istog mjeseca iznos se popeo na nevjerojatnih 1,5 milijuna kuna.

-Na računima je tijekom današnjeg dana bilo ukupno 1.501.217,62 kuna a Ivana i svi mi se ovim putem još jednom želimo zahvaliti svima koji su pomogli u njezinoj borbi za život. I poznatima i nepoznatima i pjevačima, voditeljima, medijima, svima, baš svima koji su nas pratili.

image
Privatni album

Ivana šalje svima velike zagrljaje, sada je dobro, malo je naime iscrpilo putovanje ali stigli su, to je navažnije, sve je prošlo kako treba i sada je tamo gdje treba biti - kaže Marina Đurović Ćelić, Ivanina prijateljica.

Ivana je za sada u samoizolaciji a u tijeku su i prvi video pozivi sa bolnicom prije nego što se započne s liječenjem, kazuje nam Đurović Ćelić.

Amerika je bila prva opcija, ali zbog virusa se nije smjelo putovati u Ameriku, zato je druga opcija koja joj je davala isto liječenje bio Izrael.

Zbog popuštanja mjera klinika u Orlandu u međuvremenu je poslala odobrenje za Ivanin dolazak.

Sredstva za Ivanino liječenje prvotno su se uplaćivala na Ivanin račun a Osnovna škola Kamen Šine otvorila je naknadno poseban humanitarni račun te se na taj način priključila prikupljanju novčanih sredstava potrebnih za njeno liječenje u inozemstvu.

Izdvojeno

21. srpanj 2020 21:40