StoryEditor
Splitpoziv

Grad Split poziva investitore i građevinare: ‘Podnesite na vrijeme zahtjeve za dozvolu rada tijekom ljeta‘

Piše PSD
6. lipnja 2020. - 16:31
arhiva/Joško Ponoš/HANZA MEDIA

Grad Split poziva investitore i izvođače građevinskih radova da upute svoje zahtjeve za nastavak građevinskih radova tijekom ljeta, koji važećom Odlukom o zabrani izvođenja radova nisu dopušteni, kako bi o njima mogli raspravljati i eventualno dati suglasnost gradski vijećnici na predstojećoj sjednici Gradskog vijeća.

Prijedlog gradonačelnika Andre Krstulovića Opare prema Gradskom vijeću bit će da se odobre svi zahtjevi.

- Smatram važnim u ovom trenutku da se investicije, koje najbrže mogu pokrenuti gospodarstvo, omoguće i potiču, zato pozivam investitore da podnesu svoj zahtjev, a podržavam isti prijedlog koji nam je stigao iz Hrvatske gospodarske komore – naglašava Krstulović Opara. 

Imajući u vidu bitno otežane uvjete rada svih poslovnih subjekata i gospodarske posljedice uzrokovane virusom COVID-19, kao i proteklo razdoblje u kojem je građevinska djelatnost bila znatno usporena, ponovni prekid svih zemljanih i konstrukcijskih radova tijekom ljeta prouzročio bi probijanje zakazanih rokova, kao i financijsku štetu tvrtkama.

Podsjećamo kako prema važećoj Odluci o zabrani izvođenja radova koju je donijelo Gradsko vijeće, u skladu sa Zakonom o gradnji i uz prethodno mišljenje Turističke zajednice Grada Splita, zabrana izvođenja radova za tri ljetna mjeseca odnosi se na određena područja grada, točnije gradske kotare Grad, Varoš, Lučac-Manuš, Bačvice i Meje te područje južno od ulice I. Zajca, od ulice B. Bušića, Bračke ulice, ulice Ispod sv. Lovre, Makarske ulice, Vinogradske ulice, ulica Put Duilova do granice s područjem naselja Stobreč do mora, Stobreč i Slatine.

Bitno je naglasiti kako se zabrana propisana ovom Odlukom odnosi samo na zemljane radove i radove na izgradnji konstrukciji građevine, a svi ostali radovi, sukladno Zakonu, mogu se izvoditi i za vrijeme trajanja zabrane.

Također, Gradsko vijeće Grada Splita svake godine odobrava izvođenje radova i za vrijeme zabrane za projekte od značaja.

#GRAD SPLIT#GRAĐEVINSKI RADOVI#INVESTICIJE

Izdvojeno

17. lipanj 2020 07:55