StoryEditorOCM
Splitguzice i sise

Došlo je i do toga: turisti počeli u toplesu paradirati po splitskoj Rivi. Redarima ni traga, a moglo se fino zaraditi

Piše marin prvan
7. lipnja 2023. - 21:07

Di god pogledan guzice i sise... Svugdi - pari mi se ludin, ljudi! Grudi ka puding, sise pari mi se smiju mi se - cice! Bradavice kroz majice se naziru, nadiru ogromne, veće i veće. Žlijezde mliječne, na njima usta se otvore: “Dobro veče!”, mi govore.

“Alo,alo, di si?!” Čovječe! “Di si!?” Na sisi oko... Gleda me, gleda me, gleda me...

Di god se okrenem sise i guzice... Njišu se niz ulice, spuštaju se dižu, dišu, cmaču, žvaču tange, jezde, rade pokrete blage... Sa klupe dupe se diže i giba, sve bliže i bliže, zijeva ka riba. Govori mi: “Alo! Di si?!”

Alo, di san?

Guze prema meni puze, plove ka meduze, lignje, dinje, kruške... Jedna za drugom se reda i u mene gleda; gleda me, gleda me, gleda me...

image
Vojko Basic/Cropix

TBF je oduvijek njegovao taj kompulzivno-penetrirajući tik razgolićavanja društvene stvarnosti; ali i izvodio predviđanja nekih budućih bespuća povijesne zbiljnosti. 

I sada, eto, gotovo 20 godina nakon što su nacionalni eter drmale "Guzice i sise" - fantasmagorični hit nastao u kutu muške mašte osvijetljenom crvenim lampionima - ova snoviđenja su postala lokalizirana stvarnost. I to, ni manje ni više, nego u gradu gdje je autora navedene pjesme "masu guzica i sisa uhodilo u stilu SIS-a".

image
Vojko Bašić/ Cropix

Iako se nekidan dogradonačelnik Bojan Ivošević pohvalio da su komunalni redari početi pisati kazne za nedolično ponašanje u gradskoj jezgri - konkretno; konzumaciju alkohola - lipanjsku plimu guzica i sisa zasad ništa nije uspilo zaustaviti. Možda tek najavljeni angažman zaštitara uspije obuzdati ovu sezonsku pojavu i staviti neke stvari na njihovo mjesto.

Doduše, moguće je kako i nije sve tako crno i preosunčano. Pošto znamo da će, po novoj odluci o komunalnom redu, osoba koja bude šetala polugola po gradu morati uplatiti 150 eura kazne u gradski proračun, Grad bi od pustih guzica i sisa - koje njegovim antičkim blokovima udaraju nježnu kontru, nudeći finu dozu topline i oblosti - mogao fino podojiti svoj proračun.

image
Vojko Bašić/ Cropix

Sise i bulje u mene bulje... U psisi progone me misli o sisi! Dojke, dvojke, trice, četvorke, petice, šestice, sedmice, osmice - šire mi se nosnice!

Obline, atributi, u glavi mi se muti... Od mesa šta mješa u stanju san fleša! Oće me u ludnicu - gledan u guzicu. A ona me gleda, gleda me i kaže mi: “Prrrrrr!”

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 22:00