StoryEditor
Splituskrsna poslanica nadbiskupa barišića

Barišić mladima: Ne bojte se!

Piše PSD.
21. ožujka 2008. - 10:27
Msgr. Barišić pozvao da se ne iskorištava djevojke i mladiće radi prljava dobitka od droge i prostitucije, ta da ih ne truju jeftinim sadržajima nasilja i nemorala

Procesija svećenika i bogoslova na Veliki četvrtak od crkve
svetog Filipa do katedrale svetog Dujma P. PAUNOVIĆ / CROPIX
Kultura smrti, koja je odraz života bez Boga, sve više nagriza život mladih. Okrutna ubojstva i besmislena samoubojstva moramo shvatiti kao beznadni krik onih kojima smo ugasili svjetlo istinske vjere, nade i ljubavi. Loši primjeri pojedinaca iz društvenog i crkvenog života, gospodarstva i zdravstva, politike i sporta postali su glavni sadržaji u medijima, a time i naših razgovora - upozorava splitsko-makarski nadbiskup msgr. Marin Barišić u ovogodišnjoj uskrsnoj poslanici, te pozvao odgovorne da ne iskorištavaju djevojke i mladiće radi prljava dobitka od droge i prostitucije, ta da ih ne truju jeftinim sadržajima nasilja i nemorala.

- Zar se može biti sretan ako druge učinimo bijednicima? Pred Bogom, darovateljem i ljubiteljem života, odgovarat će svatko tko iskorištava nezrelost i znatiželju mladih zavodeći ih na put grijeha koji završava opasnom ispraznošću i pogibeljnom depresijom - navodi nadbiskup Barišić pozivajući mlade da dignu glavu i ne dopuste da ih vode loši primjeri. - Ne bojte se! Bog vas nikada neće iznevjeriti. Ako se iskreno otvorite Bogu, nestat će tame i beznađa, obasjat će vas i podići radost osobnog uspjeha i uskrsnuća. Uskrsnu poslanicu msgr. Barišić je zaključio zahvalom svima koji su posvećeni odgoju mladića i djevojaka u obiteljima, župama i školama, te molitvom za sve koji promiču nadu u međuljudskim i sveukupnim društvenim odnosima.

Veliki tjedan

U katedrali Uznesenja Marijina danas će, na Veliki petak u 19 sati nadbiskup Marin Barišić predvoditi obrede Muke Gospodinove, koji uključuju pjevanje Muke, klanjanje Križu te blagoslov gradu i Nadbiskupiji, dok će propovijedati don Tomislav Ćubelić. Na Veliku subotu u prvostolnici uskrsno je bdjenje u 23 sata, a predvodi ga nadbiskup, jednako kao i svečanu euharistiju na Uskrsnu nedjelju u 10 sati, dok su ostala misna slavlja u 8, 12 i 18 sati. Mise su na Uskrsni ponedjeljak u 8, 10, 12 i 18 sati.

 


 

Izdvojeno

04. kolovoz 2020 04:27