StoryEditorOCM
ŽupanijaReakcija SDP-a

‘Žalosno je što je Blažević na toj slici. Da ima imalo morala, dao bi prvo ostavku na mjesto načelnika Stožera, potom i na dužnost dožupana‘

Piše Branimir Periša
19. siječnja 2021. - 12:14

Očekivano, tema SDP ove presice bila je večera dožupana Nikole Blaževića, šefa županijskog Stožera CZ i kninskog HDZ-a zajedno sa šestoricom prijatelja i stranačkih kolega koja pobuđuje duboke sumnje budući da se prema svemu sudeći, odvijala usred strogih epidemioloških mjera.

Tome je bila podređena i inscenacija u prostorijama SDP-a: u zaleđu bine, na zaslonu televizije bila je prikazana kompromitirajuća fotografija koju je nepoznati izvor odaslao na mail adrese gotovo svih relevantnijih medija u Šibeniku i zemlji, a dodatne sumnje rasplamsao je sam Blažević svojim kontradiktornim objašnjenjima okolnosti njenog nastanka.

Joško Šupe, predsjednik županijske stranačke organizacije ošto je osudio postupak Blaževića i njegova društva:
-Žalosno je to što se događa i sasvim je jasna poruka koja se šalje svim ljudima koji se nesebično daju riskirajući vlastito zdravlje u borbi protiv epidemije, onima koji se disciplinirano pridržavaju preporuka te svim onima čije su egzistencije u pitanju zato jer ne obavljaju svoje poslove, kazao je Šupe, te naglasio da je najveća ironija da epidemiološke mjere krše upravo oni koji bi vlastitim primjerom trebali raditi ono što govore i propisuju ostalima.

Međutim, ništa nije za čuđenje budući da se svi ti lokalni šerifi, među kojima je i Blažević, ponašaju kao njihov vrhovni vođa, nastavio je Šupe misleći na Andreja Plenkovića, koji je pokazao kako poštuje ono što je propisao ostalima kada je lani u lipnju organizirao najveći korona party u Hrvata, proslavu izborne pobjede HDZ-a.

-S time je pokazao da sve mjere pod kojima je zemlja prinuđena živjeti, ne vrijede za HDZ. Stoga, izgleda da je sasvim uobičajeno da se lokalni šerifi stranke na vlasti sastaju i druže u Vukovaru, Sisku... a nažalost, sada i u Kninu. To je nespojivo s nekim tko je načelnik Stožera CZ, koji je, pokušavajući se opravdati, samo dublje tonuo u glib, smatra Šupe, nakon čega je citirao nekoliko Blaževićevih izjava objavljenih u medijima

Šlag na tortu, prema Šupi, dodao je župan Goran Pauk, Blaževićev pretpostavljeni, s izjavom da fotografiju nije vidio, te "sumnja da je baš tako kako slika kaže."

-Gospodine Blaževiću, koronavirus svakako nije vaša krivica, no ponašanje kao na slici svakako jest. Da imate imalo morala, već ste trebali podnijeti ostavku na dužnost načelnika Stožera CZ, potom i na funkciju dožupana, poručio je Joško Šupe.

24. travanj 2024 13:36