StoryEditorOCM
ŽupanijaNeka se zna:

Prvo ovogodišnje ispitivanje kakvoće mora na županijskim plažama pokazalo: more je izvrsno za kupanje!

2. lipnja 2017. - 22:01

Prvo ovogodišnje ispitivanje kakvoće mora za kupanje na plažama Šibensko-kninske županije pokazalo je najvišu razinu i to na svim plažama. Čak 99 točaka koje su obuhvaćene ispitivanjem imaju izvrsnu kakvoću mora.

Prema Programu ispitivanja kakvoće mora za kupanje na plažama Šibensko-kninske županije ispitivanje kakvoće mora provodi se deset puta tijekom sezone, odnosno svakih 15 dana od 22. svibnja do 30. rujna. Ispitivanje provodi Zavod za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije u suradnji sa županijskimUpravnim odjelom za zaštitu okoliša i komunalne poslove.

Iz županijskog proračuna osigurano je oko 300 tisuća kuna za godišnje troškove ispitivanja kakvoće mora na 60 točaka, dok uzorkovanje i ispitivanje mora na preostalim točkama financiraju gradovi i općine, turističke zajednice i hotelske kuće.

Inače, rezultati kakvoće mora u Republici Hrvatskoj usporedivi su s rezultatima kakvoće mora na području Europe i Sredozemlja i dostupni su na službenim portalima Europske agencije za zaštitu okoliša. Na njima je razvidno da je kakvoća mora za kupanje u RH na zavidnoj razini, odnosno visoke kakvoće.

20. travanj 2024 04:36