StoryEditorOCM
ŽupanijaU ZALEĐU VODICA

Polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća u Dragišićima obilježena 31. obljetnica pogibije hrvatskih branitelja

Piše Šibenski.hr
24. veljače 2024. - 16:13

Polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća u u Dragišićima u zaleđu Vodica danas je obilježena 31. obljetnica pogibije hrvatskih branitelja Jakova Crvelina iz Tisnog i Borisa Kartela iz Putičanja, te nestanka Borisa Troskota iz Kašića Banjevačkog i Borislava Periše iz Krkovića.

Ratni zločin nad hrvatskim braniteljima počinjen je 24. i 25. veljače 1993 godine. Okupatorske snage SAO Krajine zarobile su deset hrvatskih branitelja koji su nakon šestosatne borbe ostali bez streljiva. Iz bezobzirne osvete zbog gubitaka koje su im nanijeli u borbi, neprijatelj je napravio pokolj među zarobljenicima, tako da su do zatvora u Kninu živa stigla samo šestorica.

Za ratni zločin nad zarobljenim hrvatskim vojnicima u Dragišićima nije odgovarao nitko, jer navodno, nije bilo svjedoka koji bi potvrdili kako su se događaji odvijali, pa istraga nije ni vođena, niti je itko optužen.

Uz obitelji i prijatelje poginulih i nestalih, predstavnika braniteljskih udruga te predstavnika gradova i općina u Dragišićima je na komemoraciji nazočila i zamjenica župana Iris Ukić Kotarac.

27. travanj 2024 08:40