StoryEditorOCM
ŽupanijaDodijeljeno 20 stipendija

Oni će se veseliti ‘božićnici‘, premda malo kasni: učenicima i studentima po 400, odnosno 700 kuna mjesečnog džeparca

Piše šibenski.hr
4. siječnja 2021. - 16:04

Sa zadnjim danom prošle godine sedmero učenika i 13 studenata koji su ostvarili pravo na dodjelu novih stipendija za šk./akad. godinu 2020./2021., potpisali su ugovore o stipendiranju sa šibensko-kninskim županom Goranom Paukom.

Stipendije učenicima dodijeljene su za deficitarna zanimanja, i to: četiri stipendije budućim konobarima, dvije stipendije budućim kuharima i jedna stipendija budućem stolaru.

Pet stipendija dodijeljeno je studentima prve godine sveučilišnih studija koji se školuju za deficitarna zanimanja na fakultetima elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, Medicinskom fakultetu te studenticama psihologije i socijalnog rada.

Četiri stipendije dodijeljene su i studentima viših godina sveučilišnih studija na Filozofskom fakultetu, Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu, Arhitektonskom i Medicinskom fakultetu.

Također, dodijeljene su i četiri stipendije studentima stručnih studija na Hrvatskom katoličkom sveučilištu i Zdravstvenom veleučilištu.

Uključujući ovih 20 učenika i studenata, Županija trenutno stipendira 62 korisnika, i to 45 studenta i 17 učenika.

Učenička stipendija iznosi 400 kuna, a studentska 700 kuna mjesečno. Stipendije se isplaćuju u 10 jednakih mjesečnih rata u školskoj, odnosno akademskoj godini.

- Financijskom potporom našim učenicima i studentima poboljšavamo njihov materijalni status i nastojimo ih motivirati za odabir zanimanja koja su tražena na tržištu rada kako bi im bilo lakše zaposliti se, po mogućnosti u njihovom mjestu, u našoj županiji. Stipendija za prva četiri mjeseca ove akademske godine bit će im isplaćena odjednom, tako da će naši stipendisti u narednih nekoliko dana dobiti svoju „božićnicu“ kojoj se, siguran sam, jako vesele- kazao je šibensko-kninski župan Goran Pauk.

25. travanj 2024 05:52