StoryEditorOCM
Županija‘Korona‘ na nuli

Ohrabrujuće vijesti iz Stožera civilne zaštite: Nema novooboljelih na području Šibensko- kninske županije, Dvoje pacijenata manje u bolnici

Piše Krešimir Gulin
4. travnja 2020. - 10:10

U subotu prijepodne stigle su dobre vijesti iz Stožera civilne zaštite Šibensko- kninske županije. Prema njihovim podacima, u protekla 24 sata na našem području nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

- Na dan 4. travnja 2020. godine u Šibensko-kninskoj županiji nema novooboljelih od COVID-19- kazao je Nikola Blažević, načelnik Stožera civilne zaštite Šibensko- kninske županije.

Ohrabrujuće informacije stižu i iz šibenske bolnice. Naime, na Odjelu infektologije u subotu su bila dva pacijenta manje nego u petak:

- Na Odjelu infektologije hospitalizirano je deset pacijenata pozitivni na virus SARS-CoV-2, od jučer je jedna osoba primljena a tri su otpuštene. Tri pacijenta i dalje su na respiratoru u KBC Split- veli Blažević.

Načelnik županijskog Stožera civilne zaštite istaknuo je kako je šest osoba u karanteni, od kojih su četiri državljani Republike Hrvatske i dvoje stranaca.

Niz pozitivnih vijesti zaključili su u šibensko- kninskoj policiji:

- U posljednja 24 sata u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj zaprimljene su dvije dojave o kršenju mjera samoizolacije za koje je provjerom utvrđeno da nije bilo kršenja navedenih mjera.

Također, iz Stožera civilne zaštite Šibensko- kninske županije još jednom su podsjetili na odluku o zatvaranju šetnice u šibenskom kanalu sv. Ante u vrijeme vikenda.

- Od petka je zatvorena za posjećivanje šetnica u kanalu sv. Ante i svi sadržaji u značajnom krajobrazu „Kanal luka“. Odluka je donesena kako bi se tijekom pandemije koronavirusa osigurale nužne mjere zaštite posjetitelja- vele u Stožeru.

- I dalje apeliramo na stanovništvo da poštuju sve mjere i preporuke struke, budite odgovorni, ostanite doma jer samo tako čuvate svoje i zdravlje svojih bližnjih- poručio je Blažević.

Inače, još u petak je Stožer dao detaljnu analizu oboljelih od koronavirusa u Šibensko- kninskoj županiji.

Broj oboljelih od COVIDA-19 u šibensko- kninskoj županiji se trenutačno zaustavio na brojci od 32 zaražena. Od ukupnog broja oboljelih čak 22 ih je iz lokalnog žarišta epidemije, odnosno iz Murtera, koji je u karanteni još od 25. ožujka.

Prema podacima, Stožera Civilne zaštite Šibensko- kninske županije, po tri slučaja su zabilježena na područjima gradova Šibenika i Vodica.

Dvoje oboljelih dolazi iz Općine Tisno, dok je po jedna oboljela osoba s područja gradova Drniša i Skradina.

Prvi put od početka pandemije, županijski Stožer je izvijestio o dobi oboljelih.

Prosječna dob oboljelih na razini županije je 70 godina. Za područje otoka Murtera, na kojem ije daleko najveći broj oboljelih, prosječna dob oboljelih je 73 godine, a za ostatak županije 46 godina. Od ukupno oboljelih sedam je žena, dok je čak 25 zaraženih muškarci.

16. travanj 2024 15:22