StoryEditor
ŽupanijaObjekt ostaje otvoren

Od Covida-19 oboljela odgojiteljica dječjeg vrtića u Drnišu: U samoizolaciji desetero djece

Piše šibenski.hr
6. rujna 2020. - 13:02
ilustracijaNikša Stipaničev/Cropix

Stožer civilne zaštite Grada Drniša u nedjelju je izvijestio kako je na Covid – 19 virus pozitivna odgojiteljica Dječjeg vrtića Drniš.

Odmah po saznanju obaviješteni su roditelji djece iz odgojne skupine ‘Sunce’, te je provedena epidemiološka obrada kontakata, piše Radio Drniš.

- Dana 06.09.2020.g. upoznati smo da je test djelatnice u Dječjem vrtić Drniš na COVID -19 pozitivan.

Po navedenom saznanju od strane Dječjeg vrtića Drniš kontaktirani su roditelji djece iz odgojne skupine Sunce koji su upoznati sa novonastalom situacijom.

Od strane epidemiologa HZJZ Šibensko-kninske županije određena je samoizolacija za svih desetero djece iz odgojne skupine Sunce kao i njihovim odgojiteljicama te tehničkom osoblju.

Tijekom današnjeg dana obavit će se dezinfekcija prostora i opreme u kojima su djeca boravila, od strane ovlaštene tvrtke.

Rad Dječjeg vrtića Drniš u pogledu organizacije u potpunosti se provodi uz poštivanje svih epidemioloških mjera te se prijem djece odvija na vanjskim ulaznim vratima objekta bez mogućnosti ulaska roditelja u objekt.

Vrtićke odgojne skupine međusobno su fizički odvojene, bez miješanja zaposlenika i djece.

Svi zaposlenici imaju obavezu sebi izmjeriti temperaturu prije dolaska na posao te koristiti zaštitnu masku i provoditi mjerenje temperature djeci ujutro prilikom ulaska u objekt.

Sve prostorije i sva oprema vrtića se svakodnevno dezinficiraju na kraju radnog dana.

Skreće se pozornost roditeljima djece ostalih odgojnih skupina da mogu slobodno dovoditi svoju djecu u Dječji vrtić Drniš ali uz obvezu poštivanja svih propisanih epidemioloških mjera.

Ovim putem još jednom apeliramo na sve građane da se moraju pridržavati svih preporuka HZJZ  i odluka  Nacionalnog Stožera civilne zaštite, da u zatvorenim prostorima  u kojima dolaze u kontakt s drugim osobama obavezn nose zaštitnu masku, drže međusobnu propisanu udaljenost te koriste dezinfekcijska sredstva– navodi se u priopćenju Stožera civilne zaštite Grada Drniša, kojeg prenosi Radio Drniš.

Izdvojeno

25. rujan 2020 23:04