StoryEditorOCM
ŽupanijaSviđa li vam se?

Grad Skradin objavio simulacije buduće šetnice uz obalu koju uređuje NP Krka, radovi bi trebali biti gotovi do ljeta

Piše Šibenski.hr
18. siječnja 2021. - 17:39

Grad Skradin objavio je simulacije buduće šetnice uz novo pristanište koje je upravo počeo graditi Nacionalni park Krka. Riječ je o radovima na 145 metara obale ukupne vrijednosti oko 4,3 milijuna kuna, koji bi trebali biti gotovo do ljeta i početka nove sezone.

- Projekt parternog uređenja šetnice uz buduće pristanište NP Krka predviđa uređenje dijela pomorskog dobra između budućeg pristaništa NP Krka i Veslačkog hangara (izvan koncesijskog područja NP Krka i zahvata uređenja pristaništa) na površini od 1156 metara kvadratnih, s kojim predstavlja jedinstvenu estetsku i prostornu cjelinu.

Ovim rješenjem planira se zahvat koji će hortikulturom, urbanom opremom i rasvjetom oplemeniti prostor parternog uređenja. Kao dodatni sadržaj u prostor se implementira drveno gledalište i klupe korištene kao infopunktovi koji nas informiraju o baštini skradinskog područja. Postojeće murve se čuvaju zelenim otocima unutar kojih će se zasaditi mediteransko bilje – poručili su iz Grada Skradina.

Podsjetimo, oporba i dio građana nedavno su pokrenuli potpisivanje peticije kojom se traži obustava projekta zbog radova na jedinoj gradskoj plaži.

16. travanj 2024 15:40