StoryEditorOCM
ŽupanijaLoše vijesti

Čak devet zaraženih: Najveći dnevni porast oboljelih od početka pandemije koronavirusa u Šibensko- kninskoj županiji

Piše šibenski.hr
9. travnja 2020. - 12:02

Loše vijesti stigle su u četvrtak oko podneva iz Stožera civilne zaštite Šibensko- kninske županije.

Naime, u Šibensko-kninskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je devet novih osoba oboljelih od COVID-19. Najveći je to dnevni porast oboljelih u jednom danu od početka pandemije koronavirusa:

- Od devet pozitivnih osoba, dvije osobe su zdravstveni djelatnici kninske bolnice. S četvrtkom je ukupan broj oboljelih u našoj županiji narastao na 57- izvijestili su iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Kako je doznaje od Nikole Blaževića, načelnika županijskog Stožera, na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitalizirano je 10 osoba oboljelih od COVID-19, od kojih je jedna osoba na respiratoru.

- Jedan od troje pacijenata koji su bili na respiratoru u KBC Split odvojen je od respiratora i očekuje se njegov premještaj u šibensku bolnicu- rekao je Blažević.

Inače, u karanteni su i dalje dvije osobe koji su državljani Republike Hrvatske.

- U zadnja 24 sata u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj zaprimljena je jedna dojava o kršenju mjera samoizolacije za koju je provjerom utvrđeno da kršenja mjere nije bilo- izjavila je Marica Kosor, glasnogovornica Policijske uprave šibensko- kninske.

- Brojke pokazuju da još više pozornosti moramo obratiti na preporuke struke, zato ponovo apeliramo ostanite kod kuće, izlazite samo ako je neophodno jer o nama samima ovisi koliko će ovo trajati- zaključio je Nikola Blažević.

16. travanj 2024 13:12