StoryEditorOCM
ŠibenikGrdosija kod Zablaća

Turisti s kruzera "Oceana" uživali u Šibeniku, Krki, Primoštenu i Solarisu, vraćaju se ponovo u srpnju i kolovozu

Piše Katarina Rudan
11. lipnja 2017. - 21:26


U Šibenik, bolje reći u njegovu blizinu, vraćaju se morske grdosije kako je i najavila Lučka uprava Šibenik. Među više od stotinu uplovljavanja kruzera ugovorenih u ovoj godini, tri su prave grdosije.

Jutros je jedna od njih usidrena kod Zablaća. Riječ je o kruzeru "Oceana" s 2007 putnika i 854 člana posade. Doplovio je jutros u osam sati u šibenski akvatorij iz Dubrovnika i napustit će ga u 18 sati put Venecije.

- S obzirom na to da je kruzer dug 264 metra i zbog toga ne može proći kroz Šibenski kanal, usidren je između Zablaća i Zlarina. Putnici s kruzera prebačeni su do malog gata u Zablaću gdje ih je dočekalo 15 autobusa s kojima su išli na izlete u Šibenik, Split, Trogir, na Krku, u Primošten, Primošten Burni i Solaris, doznajemo od Gordane Mrčela, specijalistice za marketing Lučke uprave Šibenik.

"Oceana" će u srpnju i kolovozu doploviti još tri puta, u rujnu stiže i impresivni "Queen Victoria" dug čak 294 metra, a ništa manja atrakcija neće biti i "Aurora" dužine 271 metar koja stiže 1. kolovoza.

I oni će biti usidreni kod Zablaća.




 

02. svibanj 2024 14:03