StoryEditorOCM
ŠibenikOpet probili rok

Šibenska plaža Rezalište nudi vam posebnu atrakciju- kupanje među radnim strojevima (FOTO)

Piše Katarina Rudan
3. srpnja 2017. - 14:46

Iako su iz šibenske gradske uprave do prije nekoliko dana sa sigurnošću tvrdili da će svi radovi na plaži u Brodarici, poznatom Rezalištu, biti gotovi do 1. srpnja, strojevi i radnici se povući, a plaža biti spremna za kupače – od toga nema ništa.

Završetak radova, koje izvodi šibenska građevinska tvrtka "Inovator" d.o.o. vlasnika Domagoja Nikolca, produžen je još jednom. Ovaj put za sedam dana, pa je novi dogovoreni termin završetka 7. srpnja. Dogovoreno je to na sastanku s izvođačem radova koji je održan prije nekoliko dana u gradskoj upravi. Sve, kaže nam zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta ne skrivajući ljutnju, piše u zapisniku.

– Radovi su, prema ugovoru koji je Grad kao investitor potpisao s izvođačem, trebali biti gotovi 9. lipnja, a oni, evo, kasne mjesec dana. Plaža je praktički još uvijek gradilište, nije sve gotovo ni na pratećim objektima, plažni dio treba poravnati, urediti. Naravno da nismo zadovoljni takvim razvojem situacije, ali u ovom trenutku nemamo drugog izlaza nego vjerovati da će izvođač konačno posao privesti kraju – kaže Mileta te dodaje da će u gradskoj upravi razmotriti razloge kašnjenja i "podvući crtu" – zašto druga strana nije izvršila svoje ugovorne obveze.

 

– Bit će posla za pravnike, a ta bitka može trajati mjesecima. Važno je istaknuti da Grad obavlja svoje obveze po ugovoru prema izvođaču, dakle plaćanje, i ovo kašnjenje definitivno nema niti smije imati veze s gradskom upravom. Podsjetit ću da je u startu, dakle prije sedam mjeseci, došlo do izmjena u projektu i zbog toga se dopustilo pomicanje roka. Međutim, u samoj završnici dogovoren je rok kojeg se izvođač morao držati, a nije – na kraju je rekao Mileta.

Nestrpljivi su i Brodaričani koji žive od turizma. U apartmanima i sobama iz dana u dan je sve više turista kojima se – ne svojom krivnjom – moraju ispričavati zbog gradilišta na plaži. Oni, pak, ne žele propustiti ni jedan trenutak bez mora i kupanja, pa se zavlače između hrpa šljunka, strojeva i radnika. Kao da su, bez ikakvih pregovora i dogovora, sasvim spontano postigli miran suživot. A buka i prašina? Ma nema to veze, ionako se kupaju na vlastitu odgovornost.

 

Direktor tvrtke "Inovator" Domagoj Nikolac ne želi – kako nam je rekao – ulaziti u dublju analizu slučaja ili rasprave oko plaže Brodarica.
– Mislim da je važnije posao odraditi kvalitetno, da plaža bude dobra i sigurna, od samog kašnjenja. Mi se ne smatramo odgovornima, a investitor ima pravo izraziti svoje mišljenje i zbog svega se obratiti nadležnim tijelima – rekao je Nikolac, te dodao da će ovaj put zaista sve biti gotovo do dogovorenog toka. Živi bili pa vidjeli, rekao bi naš narod.

Da podsjetimo, u Brodarici se uređuje oko 500 metara obalnog područja, a ta gradska plaža tematski je podijeljena na više dijelova. Istočni dio plaže namijenjen je obiteljima s djecom, srednji dio obiteljima s malom djecom, dok je zapadni dio plaže namijenjen sportskim i rekreativnim sadržajima i zabavnim sadržajima za mlade. Plaža ima i prateće sadržaje, od sanitarnih čvorova do trafike, caffe bara, štekata, trgovine do parkirališta s 200 mjesta za automobile i 39 za motocikle. Novac za uređenje gradske plaže u Brodarici osiguran je u proračunu Grada Šibenika, a Ministarstvo turizma podržalo je ovaj šibenski projekt s milijun kuna.


Nikolac:
Mislim da je važnije posao odraditi kvalitetno, da plaža bude dobra i sigurna, od samog kašnjenja. Mi se ne smatramo odgovornima, a investitor ima pravo izraziti svoje mišljenje


Mileta:
Bit će posla za pravnike, a ta bitka može trajati mjesecima. Važno je istaknuti da Grad obavlja svoje obveze po ugovoru prema izvođaču, dakle plaćanje, i ovo kašnjenje definitivno nema niti smije imati veze s gradskom upravom

19. travanj 2024 06:01