StoryEditorOCM
ŠibenikAglomeracija ide dalje

Počeli radovi u Crnici i Škopincu: Pazite kuda vozite, jer zatvorene su neke važne ceste

Piše Branimir Periša
4. svibnja 2020. - 12:29

Nakon otvaranja renovirane Zvonimirove ulice prošlog petka, radovi na Aglomeraciji Šibenik nastavljeni su u ponedjeljak, također s prometovanjem alternativnim pravcima u dva gradska kvarta, Crnici i Škopincu.

U ulici Jerka Machieda započelo se s izmjenom vodovodne i kanalizacijske mreže i zato je kod Gimnazije onemogućeno skretanje u Machiedovu ulicu, a zapriječen je i promet na drugom kraju grada od Doma zdravlja prema Crnici. Osim stanarima, koji mogu prolaziti u dogovoru s voditeljem gradilišta, Machiedova se zatvara za sav promet, a dopušteni pravci su na rotor Meterize, Zvonimirovom prema centru ili magistralom na ulaz Rokići, Ulicom Prvog partizanskog odreda. U Ulici Stipe Ninića također se rekonstruira vodovod i odvodnja od križanja s Ulicom Paške Trlaje do početka Drvarske ulice, a bit će položena i trasa plinske instalacije do OŠ „Jurja Dalmatinca“.

Za trajanja radova Ninićeva Ulica bit će zatvorena za sav promet od Doma zdravlja, a dijelovi ulice na kojima se ne obavljaju radovi biti će otvoreni samo za stanare i vozila gradilišta. Ulicom Ive Zaninovića stanovnici ovog dijela grada moći će prometovati naizmjence, u oba pravca do parkirališta sv. Nediljica, priopćeno je iz šibenskog „Vodovoda i odvodnje“ d.o.o., nositelja poslova u sklopu Aglomeracije Šibenik.

Iz pravca Njivica kroz Crnicu bit će dozvoljen dvosmjeran promet do gradilišta stanarima i operativnim vozilima. Ostali vozači upućeni su na privremene, obilazne pravce.

Za sav promet od jučer je zatvorena i Ulica Paška Trlaje, a svi započeti radovi trajat će do 15. lipnja. Tada će biti izvjesnije kako će se odvijati turistička sezona i s tim u skladu odlučiti hoće li se radovi nastaviti ili će biti prekinuti tijekom ljeta.

-S tzv. parternim uređenjem glavne gradske prometnice, Zvonimirove ulice, za što je iz gradskog proračuna investirano 5 milijuna kuna, nije kraj rekonstruiranju gradskih ulica, napominje dogradonačelnik Danijel Mileta.

Usporedo s radovima na Aglomeraciji slijedi i rekonstrukcija navedenih ulica u Crnici i Machiedove u kvartu Škopinac. Još prije dvije godine gradska uprava najavila je parterno uređenje Machiedove, no radovi na Aglomeraciji pokazuju se pravom prilikom kako bi se u dogovoru s „Vodovodom“ izvela rekonstrukcija.

-Takva usklađenost svakako je dosta jeftinija varijanta. Pokazuje se da je bolje počekati godinu dana, pa od uštede postići obnovu ne jedne, nego dvije gradske ulice, zaključuje Danijel Mileta.

19. travanj 2024 17:37