StoryEditorOCM
ŠibenikOd utorka

Pazite kako vozite Zvonimirovom ulicom: Proteklih dana prometovalo se neraskopanim kolničkim trakom u oba smjera, od Doma zdravlja do Poljane i obratno, ali to se više neće tolerirati

Piše Katarina Rudan
6. siječnja 2020. - 11:21

Nakon što su 23. prosinca, dan prije Badnjaka, na petnaestak dana zaustavljeni radovi na svim gradilištima na kojima se mjesecima izvode radovi na izgradnji, dogradnji i rekonstrukciji kanalizacijske i vodovodne mreže, kako bi građani i radnici u miru i bez buke građevinskih strojeva proveli božićne i novogodišnje blagdane, u utorak 7. siječnja ponovo će zabrujati strojevi.

 

Za Šibenčane te sve koji su za blagdanskih dana pohodili Šibenik, važno je napomenuti da će ponovo biti gužve u glavnoj gradskoj prometnici, Ulici kralja Zvonimira, te da će se svi ponovno morati pridržavati „pravila igre“.

 

Naime, iako je i za vrijeme prestanka radova privremena prometna regulacija u svim zonama radova ostala na snazi, njih se neki vozači nisu pridržavali. Na primjer, prometovalo se neraskopanim kolničkim trakom Zvonimirove ulice u oba smjera, od Doma zdravlja do Poljane i obratno, a nije dopušteno.

 

Na sreću, prometnih nesreća nije bilo, svi su bili u blagdanskom raspoloženju pa se „gledalo kroz prste“. No toga od utorka više neće biti, jer se svi vraćamo „na staro“. Radovi će se, kako su najavili iz Vodovoda i odvodnje d. o. o. Šibenik, koji je nositelj investicije, nastaviti jednakom dinamikom kojom su se odvijali prije blagdana jer rokove valja poštovati.

 

Podsjetimo, projekt Aglomeracija Šibenik, koji provode Vodovod i odvodnja d. o. o. i Grad Šibenik, vrijedan je 397 milijuna kuna. Obuhvaća obnovu i izgradnju kanalizacijske i vodovodne mreže u 23 ulice u Šibeniku, te naseljima Brodarica, Krapanj, Zablaće, Podsolarsko i Jadrtovac. Radi se o ukupno 51 kilometru kanalizacijske i 35 kilometara vodovodne mreže te 12 crpnih stanica. Novoizgrađena infrastruktura osigurat će veću kvalitetu života na ovom području, čišće more, sigurnije izvore pitke vode i održivi razvoj turizma u desetljećima koja dolaze.

 

- Iza nas je godina velikih infrastrukturnih radova. Trideset četiri ekipe na terenu u ovoj godini su napravile više od 25 kilometara iskopa i u njih instalirali više od 17 kilometara kolektorskih cjevovoda te rekonstruirali preko sedam kilometara vodovodne mreže u Brodarici, Jadrtovcu, Podsolarskom, Šibeniku i Zablaću - izvijestili su iz šibenskog Vodovoda i odvodnje.

19. travanj 2024 22:19