StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetporuka iz splita

Zekanović pozvao Milanovića da se odrekne imuniteta: ‘Možda ga tužim jer me nazvao pedofilom, Rusi gube rat pa mu je teško‘

Piše Hina
10. studenog 2022. - 14:25

Saborski zastupnik HDS-a Hrvoje Zekanović izjavio je u četvrtak u Splitu da je predložio saslušanje predsjednika Republike Zorana Milanovića pred Antikorupcijskim vijećem jer je uvjeren da ima zanimljive informacije o mogućoj korupciji u Ini.

Za ideju da bivši premijer Milanović dođe na Antikorupcijsko vijeće, Zekanović je rekao da je jako dobra jer raspolaže informacijama iz vremena kad se prodavalo naftno polje u Rusiji, a sudjelovao je i u prodaji te prepuštanju naftnih polja u Siriji.

"Ono što bi hrvatske građane trebalo posebno zanimati je i s kim je Milanović bio i što je radio u klubu u Slovenskoj", istaknuo je Zekanović, dodavši da je predsjednik Republike "bančio, jeo i pio s ljudima iz podzemlja" dok su građani Hrvatske bili zatvoreni u kućama za vrijeme pandemije.

Zastupnik HDS-a Zekanović najavio je da će Milanoviću postaviti dobra pitanja usudi li se pojaviti na Antikorupcijskom vijeću za koje je rekao da je "totalni cirkus". Za predsjednika vijeća Nikolu Grmoju (Most) rekao je da to radi kako bi promicao "isključivo svoju strančicu".

Zekanović je pozvao predsjednika da se odrekne imuniteta ako ga eventualno tuži zbog toga što ga je dan ranije nazvao pedofilom.

"Milanović je u jučerašnjoj izjavi prešao rubikon i meni je jasno zašto takve izjave daje na što mu mogu odgovoriti sa Slava Ukrajini", poručio je Zekanović, ustvrdivši da je početak povlačenja Rusa iz Hersona teško pao Milanoviću i drugovima iz Mosta, a vjerojatno i mnogima s ljevice.

Upitan tko su članovi podzemlja s kojima se navodno družio Milanović, Zekanović je rekao da je to čovjek protiv kojega je Uskok podigao optužnicu, koji je bacao mobitele u Savu i koji je imao 6,4 milijuna kuna u automobilu, a Milanović je bio čest gost u njegovom klubu.

 

19. travanj 2024 23:28