StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetVELIKA ŠKRTICA

Trgovci su smislili trik kako da vam iz novčanika izbiju i po šest puta više, ovih pet namirnica savršen su primjer

Piše Dora Koretić/JL
17. svibnja 2023. - 08:08

OK, jednostavnije je i lakše, ali ukoliko nikad niste gledali cijene, mogli biste se šokirati kad saznate da unaprijed narezane i upakirane namirnice plaćate i do šest puta više nego što biste iste te namirnice platili iz rinfuze, piše Jutarnji list. 

Velika škrtica prošetala je domaćim trgovinama koje su krcate predpakiranim suhomesnatim narescima, sirevima, voćnim salatama, povrćem i brojnim drugim namirnicama te smo odabrali pet proizvoda koje smo potom usporedili s identičnim tim proizvodima iz rinfuze.

U naš su izbor ušli PIK-ova mortadela, Vindijin sir Tilzit, Cekinov pileći file, ribani kupus i voćna salata čije smo cijene potom usporedili s istim tim namirnicama ukoliko biste ih kupili na odjelu mesoreznice odnosno voća i povrća.

Rezultati su bili šokantni - jedan proizvod bio je šest puta skuplji unaprijed narezan i upakiran, a gotovo da nismo uspjeli pronaći artikl koji bi narezan imao identičnu cijenu kao i njegova verzija iz rinfuze, izuzev kruha. Pogledajte naš kratki video i saznajte koliko dodatno plaćate samo zato što vam je netko razrezao vaš pileći file ili naribao kupus.

20. travanj 2024 15:01