StoryEditorOCM

Preminula je legendarna pjevačica Zdenka Vučković, prva dječja pop zvijezda bivše države

Piše PSD.
8. ožujka 2020. - 13:03

Zdenka Vučković preminula je u 78. godini života, nakon kratke i teške bolesti, a tužna vijest objavljena je na njenom Facebook profilu.

Zdenka je bila prva pop dječja zvijezda u bivšoj državi, a proslavio ju je duet s Ivom Robićem 'Moja mala djevojčica'.

Sa samo šest godina pobijedila je na dječjem glazbenom natjecanju, nakon čega su je roditelji upisali u glazbenu školu. S napunjenih petnaest godina, Zdenka je osvojila drugo mjesto na popularnom natjecanju mladih talenata 'Prvi pljesak'.

Ipak mnogi je najviše pamte po izvedbi s Opatijskog festivala na kojem je s Ivom Robićem izvela pjesmu 'Moja mala djevojčica', koju mnogi pamte po stihu 'tata kupi mi auto'.

Karijera joj krenula uzlaznom putanjom, pa je kao tinejdžerska zvijezda uživala veliku popularnost. Pjesma 'Zagreb, Zagreb' 1963. godine na Zagrebačkom festivalu donijela joj je pobjedu, nakon čega je nastavila nizati uspjehe.

Iako se 1989. godine na Zagrebačkom festivalu oprostila od glazbene karijere pjesmom 'Odrasla je mala djevojčica', nastavila je povremeno nastupati, pa je tako otpjevala duet sa Severinom 1991. godine 'To love Sombody' i Lukom Nižetićem 2010. 'Veslaj'.

Njeni stihovi obilježili su brojna djetinjstva, a sigurno će se još dugo godina vrtjeti na raznim radio postajama. 

19. travanj 2024 17:04