StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetkakav će biti odaziv?

Krenula treća faza: i mlađima koji su se prijavili na stranici Cijepise.hr počeli stizati mailovi s terminom cijepljenja

Piše šibenski.hr
12. travnja 2021. - 08:04

Čini se da je došlo do velike promjene u strategiji cijepljenja.

Kako doznajemo, sinoć su i mlađima na području Zagreba koji su se prijavili na stranici Cijepise.hr počeli stizati mailovi s terminom cijepljenja, piše Index.hr.

Cijepi se AstraZenecom

U mailovima se navodi da će cijepljenje provoditi cjepivom AstraZeneca na lokaciji Glavni ulaz Zagrebačkog Velesajma, u Paviljonu broj 6.

Oni koji dolaze na cijepljenje trebaju kliknuti na mail u linku, a oni koji su se u međuvremenu cijepili ili im termin iz bilo kojeg razloga ne odgovara mole se da nazovu na broj 0800 0011.

Što još piše u mailu

U mailu Ministarstva zdravstva mole građane da se poštuje dogovoreni termin te da dođu točno na vrijeme te da nije potrebno dolaziti ranije, sve kako bi se izbjeglo stvaranje gužve.

Apeliraju i na pridržavanje propisanih epidemioloških mjera: nošenje zaštitne maske, održavanje fizičkog razmaka te učestalo pranje ruku.

Dosad su se u pravilu cijepili stariji od 65 godina

Podsjetimo, do sada su se na cijepljene pozivali u pravilu stariji od 65 godina u sklopu druge faze cijepljenja koja ne predviđa cijepljenje mlađih od 65, izuzev onih s težim komorbiditetima.

Iz HZJZ-a i Ministarstva zdravstva su najavljivali skori početak treće faze cijepljenja pa i to da bi se uskoro moglo pozivati sve koji se žele cijepiti da dođu na cijepno mjesto.

20. travanj 2024 05:08