StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetoštri status

Denis Latin o svojoj bolesti i onima kojima je teško prati ruke i nositi masku: Mislim da stvarno pretjerujete, da ste bahati, oholi i slabi ljudi

Piše M.P.
19. listopada 2020. - 20:43

Denis Latin na svom Facebooku prije nekoliko sati objavio je status o svojoj borbi s Chronovom bolesti koju vodi od 1986. godine. Latin je u statusu osudio ljude kojima je teško pridržavati se mjera koje uključuju pranje ruku, maske i držanje socijalne distance.

Njegov status prenosimo u cijelosti.

'Još 1986. obolio sam od nezarazne kronične Chronove bolesti koja je neizlječiva. Ova bolest nosi sa sobom bezbroj hospitalizacija, teških pretraga, ponekad i operativnih zahvata, ali i bezbroj ograničenja u svakodnevnom životu. Puno stvari ne možete, jednostavno ostajete zakinuti za ono što drugi mogu.

Neki ne mogu uopće raditi i ovise o tuđoj financijskoj i svakoj drugoj pomoći. Nikad se nikome nisam žalio zbog toga. Samo sam se trudio disciplinirano provoditi mjere koje su mi propisali liječnici i na poslu uvijek davati sve od sebe. Zato ne mogu shvatiti kukavičluk bahatih običnih građana kojima je strašno što moraju prati ruke, nositi maske, poštivati socijalnu distancu da bi zaštitili svoje zdravlje i život, kao i zdravlje i život drugih. Iz perspektive nekog tko je proveo barem godinu dana u bolnici i 34 godine života sa Chronom, ne mogu razumjeti da se netko ne može odreći izlaska u kafić, druženja s prijateljima i nekih tako banalnih i ispraznih stvari.

Prijatelji, mislim da stvarno pretjerujete, da ste bahati, oholi i slabi ljudi. Vaš Denis.'

 

18. travanj 2024 14:25