StoryEditorOCM
Crna kronikaOpsežna akcija policije

Šibenski "plavci" u suradnji sa Španjolcima i Europolom iza rešetaka strpali petorku koja je dilala drogu

13. lipnja 2017. - 14:02

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga Službe kriminalističke policije Šibensko- kninske policije proveli su složeno kriminalističko istraživanje nad pet osoba starosti 32, 34, 36, 37 i 54 godine zbog sumnje u počinjenje ukupno 22 kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama i jedno kazneno djelo omogućavanje trošenja droga,

Postupajući po ranije prikupljenim saznanjima, koja su prikupljena u suradnji sa španjolskom policijom te Europolom provedeno je opsežno kriminalističko istraživanje kojim su utvrđene osnovane sumnje da je osumnjičeni 37-godišnjak od početka studenoga prošle godine do sredine ožujka u šest navrata prodavao drogu marihuanu konzumentima sa šibenskog područja, a u mjesecu travnju jednom od konzumenata sa šibenskog područja je osigurao prostor na korištenje radi trošenja droga.,

Nadalje, utvrđeno je kako je osumnjičeni 32-godišnjak u vremenu od listopada prošle godine do sredine svibnja u 14 navrata prodavao drogu amfetamin, tzv.speed konzumentima sa šibenskog područja. Pretragom obiteljske kuće u Plastovu koju koristi osumnjičeni je pronađeno i od njega oduzeto 0,8 grama bruto težine zelene biljne materije karakteristične za drogu marihuana.

Za osumnjičenog 34-godišnjaka i 36-godišnjaka su utvrđene osnove sumnje da su od sredine listopada prošle godine do kraja travnja nabavili opremu, materijal i tvari za izradu i uzgoj droge marihuane te da su te biljke uzgojili i preradili za daljnju preprodaju.

Pretragom stana u Zadru i obiteljske kuće u Ostrovici koju koristi osumnjičeni 34-godišnjak je pronađeno i oduzeto 8 grama bruto težine zelene biljne materije karakteristične za drogu marihuana.

Za osumnjičenog 54-godišnjaka je utvrđena sumnja kako je u vremenu od sredine travnja do 7. lipnja ove godine uzgojio 69 stabljika biljaka indijske konoplje i neovlašteno posjedovao 1614 grama droge marihuane i opremu za indor uzgoj, a što je pronađeno tijekom pretrage obiteljske kuće u Grabovcima.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni su, uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.

19. travanj 2024 14:25