StoryEditorOCM

Policija uhitila Poljaka (24) u autu hrvatskih registracija: imao je krivotvorene isprave i krijumčario strane državljane

Piše Branimir Periša
19. travnja 2024. - 14:00

 

Policijski službenici Policijske postaje Knin su proveli kriminalističko istraživanja nad državljaninom Poljske zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u  Republici  Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Schengenskog sporazuma i krivotvorenje isprave.

U srijedu, 17. travnja nedaleko Knina, policijski službenici su zatekli više stranih državljana koji su nezakonito ušli na područje Republike Hrvatske, dok je u neposrednoj blizini zatečen 24-godišnji državljanin Poljske koji je upravljao osobnim vozilom hrvatskih nacionalnih oznaka.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je 24-godišnjak osobnim vozilom, na koje je postavio nepripadajuće registarske oznake, iz koristoljublja za unaprijed dogovoren novčani iznos, prevozio strane državljane koji su nezakonito ušli na područje Republike Hrvatske.

Prema stranim državljanima je postupano sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima. 

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma i krivotvorenje isprave 24-godišnjak je uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.

02. svibanj 2024 12:19