StoryEditorOCM
Crna kronikatragedija na cesti

Pokrenuta istraga protiv vozača koji je ubio dvoje biciklista kod Tribunja: ‘Prešao je u drugi trak... Žrtve su od siline udara preminule u bolnici‘

Piše Šibenski.hr
21. rujna 2021. - 08:36

U Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku priveden je 69-godišnji njemački državljanin zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu. Podsjetimo, riječ je o tragediji prije nekoliko dana kada je poginulo dvoje biciklista.

DORH je u priopćenju iznio još neke detalje stravične prometne nesreće.

'Postoji osnovana sumnja da 17. rujna na lokalnoj cesti na lokalnoj cesti Tribunj- Ivinje, upravljajući osobnim automobilom njemačkih registarskih oznaka, protivno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, nije prilagodio brzinu kretanja predstojećem savladavanju nepreglednog zavoja u lijevo na cesti koja je bila mokra od kiše, zbog čega je u istom zavoju izgubio kontrolu nad upravljačem i prešao na suprotni kolnički trak. Tu je, osnovano se sumnja, udario u bicikl kojim je iz suprotnog smjera, uz južni rub kolnika, upravljao državljanin Slovačke, koji je od siline udara s biciklom pao na zemljanu površinu sa strane kolnika.

Potom je, osnovano se sumnja, automobilom udario u suhozid od koji se odbio te u rotiranju udario u bicikl kojim je iz suprotnog smjera, uz južni rub kolnika, upravljala državljanka Slovačke, koja je od siline udara s biciklom odbačena izvan južnog ruba kolnika na zemljanu površinu. Državljani Slovačke su zadobili višestruke teške tjelesne ozljede od kojih su preminuli u Općoj bolnici Šibenik', priopćeno je iz DORH-a.

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je, nakon ispitivanja, donijelo rješenje o provođenju istrage protiv okrivljenika.

24. travanj 2024 17:51