StoryEditorOCM
Crna kronikačekaju suđenje

U šibenskom DORH-u ispitana dvojica nasilnika: jedan prijetio ženi, drugi vrijeđao izvanbračnu suprugu i nanio joj tjelesne ozljede

Piše Šibenski.hr
11. svibnja 2022. - 18:13

U Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku priveden je 35-godišnjak te je ispitan zbog osnovane sumnje na počinjenje dva kaznena djela prijetnje i kaznenog djela tjelesne ozljede .

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni u večernjim satima 3. svibnja ove godine, u gradu na području Šibensko-kninske županije, vrijeđao izvanbračnu suprugu i prijetio joj smrću, te je bio fizički nasilan prema njoj nanijevši joj tjelesne ozljede, kao i da je u jutarnjim satima sljedećeg dana vrijeđao oštećenicu i prijetio joj. Ovakvim postupanjem je, osnovano se sumnja, izazvao kod oštećenice uznemirenost i ozbiljan strah za njezin život.

Nakon ispitivanja, Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku predložilo je sucu istrage određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti od utjecaja na svjedoke. Sudac istrage je prihvatio prijedlog i odredio mu istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.

Također, u Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku priveden je i 41-godišnjak koji je ispitan zbog osnovane sumnje na počinjenje dva kaznena djela prijetnje.

Naimne, postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 6. svibnja u jednom mjestu na području Šibensko-kninske županije, u dva navrata uputio ozbiljne prijetnje bivšoj izvanbračnoj supruzi čime je izazvao kod nje opravdan osjećaj straha za život.

Nakon ispitivanja, Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku naložilo je osumnjičeniku mjere opreza zabrane približavanja oštećenici i zabrane uspostavljanja ili održavanja veze s njom.

20. travanj 2024 02:00