StoryEditorOCM
Lifestyleiz ormara Lady Di

Ljepotu i tajne iz garderobe princeze Diane: U Bellville Sassoonu nisu je prepoznali pa su je uputili u Harrod‘s!

Piše Tina Premec/JL
14. kolovoza 2022. - 16:47

Nakon što je kustos Matthew Storey organizirao modnu izložbu "Royal Style in the Making" koja je u tijeku, a prikazuje niz odjevnih kombinacija pokojne britanske princeze Diane, uključujući i njezinu vjenčanicu, za neke od njih doznalo se da su odabrane uistinu igrom slučaja. Naime, Yahoo News donosi priču pozivajući se na People, kako je jedna od najpoznatijih odjevnih kombinacija umalo ostala u izlogu dućana, prenosi Jutarnji list.

Nakon vjenčanja u katedrali svetog Pavla, Diana je nosila komplet boje breskve s detaljima na volane kad je otišla na medeni mjesec s princom Charlesom. Njega su osmislili dizajneri Bellville Sassoona.

image

Diana i Charles na vjenčanju 29. srpnja 1981.

AFP

Prema priči, Diana Spencer posjetila je trgovinu Bellville Sassoon u Londonu nedugo nakon što se zaručila za princa Charlesa. Tada 19-godišnjakinja tražila je outfit za svoje zaručničke fotografije. Bilo je skoro vrijeme zatvaranja trgovine i ne prepoznajući Dianu, prodavač joj je rekao da je robna kuća Harrod's "odmah iza ugla". Ondje je Diana odabrala sad već kultnu plavu kreaciju za fotografiranje.

"Možete zamisliti kako su se Belinda Bellville i David Sassoon osjećali kad su shvatili da je buduća princeza od Walesa odbijena", rekao je kustos Matthew Storey za People, prenosi Jutarnji list.

image

U zelenoj kreaciji s Charlesom u Sydneyju 1988.

AFP

Međutim, princeza se odvažila vratiti u trgovinu u kojoj je napokon dočekana raširenih ruku, čime je započela svoju dugu suradnju s tim brendom. Belville Sasson kreirao je komplet boje breskve za medeni mjesec samo za nju - a odjeća je sad izložena na izložbi "Royal Style".

Navodno su stvorene dvije verzije looka; jedna s kratkim i jedna s dužim rukavima, ovisno o vremenu. Skice koje je dizajnirao David Sassoon izložene su uz kreaciju. Princeza je očito uživala u odjeći za medeni mjesec i nosila ju je u nekoliko drugih prilika, uključujući i turneju po Australiji 1983. godine.

Ružičasto odijelo, zajedno s Dianinom vjenčanicom, bit će izloženo u Kensingtonskoj palači do siječnja 2023., piše Jutarnji list.

image

Ovako je izgledala Lady Di u Sydneyju 1996.

Torsten Blackwood/AFP
18. travanj 2024 09:56