StoryEditorOCM
LifestyleMuzej grada Šibenika

Djeca crtala svoj grad u sklopu edukativno muzejske akcije, a za najbolji rad Toni Jukić nagrađen romobilom

Piše Marija Lončar
29. listopada 2020. - 13:47


Da nije bilo korone i lockdowna, edukativno muzejska akcija u Muzeju grada Šibenika održala bi se normalno, kao i prethodnih godina, a radionice namijenjene predškolcima i učenicima nižih razreda osnovne škole, okupile bi stotine šibenske djece. No, ovaj put sve je moralo biti drugačije. Od akcije se nije odustalo, ali je ona morala biti preseljena u virtualni svijet. Voditeljica muzejskih radionica Ivana Vučinović ističe suradnju sa šibenskim odgojiteljicama i učiteljicama koja je rezultirala nastankom oko 200 dječjih radova na temu ljubavi prema Šibeniku. Svi oni postavljeni su na izložbi otvorenoj u dvorani za povremena izlaganja šibenskog muzeja.


-Muzej grada Šibenika bio je domaćinom ovogodišnje edukativne muzejske radionice na razini cijele Hrvatske koja se održavala u travnju i svibnju, ali s obzirom na lockdown i covid, morali smo se prilagoditi. Radove su učenici radili na online nastavi, a učiteljice su su prikupile radove i donijele kod nas u muzej. Bilo je preko 200 radova, a mi smo ih željeli izložiti da djeca ne misle da taj naš nagradni natječaj nije održan. Žao mi je samo što nije bilo više nagrada, jer je bilo sjajnih radova. Dodijeljena je samo jedna nagrada, ona za najbolji rad i to zahvaljujući donaciji sportske udruge Forca 08 – kazala je Vučinović.


Najboljim crtežom koji prikazuje panoramu Šibenika gledanu s plaže Banj, proglašen je tako rad Tonija Jukića, učenika 3. razreda OŠ Juraj Šižgorić. Za svoje izvrsno crtače umijeće dobio je – romobil. Obični, a ne električni, ali je i to bilo dovoljno da ga s velikom znatiželjom okruže njegovi prijatelji iz razreda koji su također došli na otvorenje izložbe.
-Nacrtao sam Šibenik kako sam ja htio. Volim svoj grad po katedrali, a volim i ovaj muzej – zaključio je Toni i dodao kako kod kuće već ima romobil pa će razmisliti hoće li ovaj novi nekom pokloniti!



 

19. travanj 2024 02:28