StoryEditorOCM
GlazbaKoncert ljeta

Prekinuta neizvjesnost: Momčilo Bajagić Bajaga nastupa u Šibeniku nakon više od tri desetljeća

Piše šibenski.hr
15. lipnja 2020. - 11:43

Momčilo Bajagić Bajaga ipak će nastupiti ovog ljeta u Šibeniku. Vijest je to koju su objavili iz organizacije Regius festivala. Iako najavljen još u veljači, sudbina velikog koncerta popularnije rock grupe bila je upitna zbog epidemije virusa Covid-19. Popuštanjem mjera opreza i dopuštanjem javnih okupljanja, Šibenčani će tako ove godine izgleda dobiti koncert ljeta u svom gradu,

- Nažalost zbog ludila oko korone, slavljeničko jubilarno deseto izdanje Regius festivala prebačeno je na ljeto 2021. Bez obzira na to, odlučili smo da duh Regiusa živi i ove godine, tako da ćemo organizirati veliki samostalni koncert Bajage ovog ljeta u Šibeniku kojeg čekamo više od 30 godina“, stoji u priopćenju iz šibenske PARK organizacije.

Nastup Bajage & Instruktora realizira se pod brendom Regius mini break, a na rasporedu je u petak, 24. srpnja i to na prostoru bivše vojarne Bribirskih knezova, lokaciji na kojoj se tri godine održavao Terraneo festival. Bajaga u Šibeniku nije svirao od 1989. godine.

Nakon razlaza s Ribljom Čorbom početkom 80-ih, Bajaga se upustio u solo karijeru debi albumom „Pozitivna geografija“. Nakon toga su uslijedila sad već kultna izdanja „Sa druge strane jastuka“, „Jahači magle“, „Prodavnica tajni“, „Neka svemir čuje nemir“ na kojima se nalaze megahitovi poput „Tišina, „Zažmuri“, „Tamara“, „Život je nekad siv, nekad žut“, „Dvadeseti vek“, „Plavi safir“. Bajaga & Instruktori uspjeli su tijekom gotovo 40 godine bogate karijere zadržati autentičnost, a istodobno zvučati bezvremenski pa se s njihovim pjesmama mogu poistovjetiti starije i mlađe generacije.

Program Regius mini breaka upotpunit će legenda šibenske rock scene – Miro Odak sa svojim novim projektom Lili Gee, punokrvnim bendom s kojim će svirati autorske materijale s dvije ploče Predigra i Android. Njihova kombinacija retro zvuka s modernim svjetskim trendovima zagrijat će publiku prije Bajage.

Svi oni koje će nositi adrenalin nakon Bajage i Instruktora moći će nastaviti plesati uz jedan od najdugovječnijih šibenskih cover bendova, peteročlani sastav Fenix. Oni će svirati najbolje od rocka, popa i funka u svom prepoznatljivom stilu.

Za glazbenu sliku prije i poslije bendova, bit će zadužena šibenska radijska voditelja Stella Jakelić.

20. travanj 2024 09:41